Rus Öğrenciden On Numara İcat: Elini Kullanamayanlar İçin Mouse Sandalet!

0
0
0
0
0
Rus lise öğrencisinden muhtemelen ''benim neden aklıma gelmedi?'' diyeceğiniz bir icat.

Rusya, Kushva'da yaşayan Sergey Halyavin isimli lise öğrencisi genç, son derece mantıklı ve kullanım açısından oldukça pratik bir sistem geliştirdi.

Ellerini kullanamayan bilgisayar kullanıcılarının rahatlıkla bilgisayarlarını kullanmalarını sağlamak isteyen Rus genç, bilgisayarın olmazsa olmaz aygıtlarından mouse'u (fare) ayakla kullanılabilecek şekilde yeniden tasarladı.

Sıradan bir sandaleti mouse'a dönüştüren genç, bu sayede kullanıcıların tek ayakları ile mouse kullanımı yapmalarını sağlıyor. Sandaletin yan kısımlarında bulunan LED aydınlatma sistemi, karanlık ortamlarda kullanımı da kolaylaştırmakta.

Sitem aslında son derece basit çalışmakta. Ancak Sergey'i cihazı yaparken en fazla zorlayan şey, terlik için doğru materyali bulmak olmuş. Ayağı terletmeyecek aynı zamanda da alt yüzeyin algı ve hareketini kolaylaştırmak isteyen Sergey, kauçuk benzeri bir materyal kullanmış.

Sergey'i böyle bir icatı geliştirmeye iten şey ise kas-iskelet sistemi rahatsızlığı çeken, bu nedenle bilgisayar kullanamayan bir sınıf arkadaşı olmuş. Rus gencin bir sonraki hedefi, cihazını kablosuz çalışacak şekilde geliştirmek.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0