Huawei, Akıllı Otomobil Sistemi ile Sektörde Çığır Açmaya Hazırlanıyor

19
8
0
0
0
Huawei tarafından geliştirilen "OceanConnect IoV" adlı cihaz, araç ve sürücü deneyimlerini veriye dönüştürerek, birçok hizmeti kullanıcılarına sunuyor.

Mobil teknoloji üzerine yaptığı atılımlarla bu senenin patlayan yıldızı Huawei bambaşka bir proje ile otomobil sektöründe çığır açmaya hazırlanıyor. Huawei’nin geliştirdiği OceanConnect IoV adlı ürün, global çapta tüm sürücü ve araçların dijital ikizlerinin oluşturulmasına olanak veriyor. Otomobillere entegre edilmiş bir tür veri kaynağı olan sistem, araç koşulları ve sürücü davranışlarını zengin bir veri içeriğine çevirerek, oluşturulan senaryo dahilinde kullanıcıların ihtiyacı olabilecek tüm bilgileri ve içerikleri kullanıcısına sunuyor. Örneğin sizin fark etmediğiniz potansiyel bir motor arızası, sistem tarafından öngörülüyor ve size güzergahınız dahilindeki konuyla ilgili tüm servis noktaları bildiriliyor.

Bulut ağından faydalanan sistem, yalnızca yerel çözümler anlamında değil küresel anlamda da geniş bir bilgi alışverişine olanak sağlıyor. Sistem, içerisinde bulunan üçüncü taraf uygulamalar sayesinde sürücüler için olduğu kadar, otomobil üreticileri için de son derece faydalı bir bilgi paylaşım platformu olmayı amaçlıyor.

Konuyla ilgi bir açıklamada bulunan Huawei Cloud Core Network Grubu Başkanı Ma Haixu, "Araçların İnterneti (IoV) platformu, bilişim teknolojileri ve otomobil endüstrisinin derinlemesine bir araya gelmesini sağlayan, üst düzey teknolojilerle donatılmış bir platform. IoV platformunun sağladığı dijital dönüşümün, bağlantılı araçlar ve akıllı servisler için önemli bir dönüm noktası olacağını düşünüyorum. Huawei; insanları, araçları ve yolları birbirine bağlayan, daha akıllı bir dünya inşa etmek için çalışmalarına hız kesmeden devam edecek. Huawei olarak, global otomobil üreticilerinin tercih ettiği stratejik bir ortak olmaktan gurur duyuyoruz." sözleri ile geliştirilen teknolojinin önemini bir kez daha vurguladı. 

19
8
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
8
0
0
0