Huawei, Şu ana Kadarki En Hızlı Şarj Teknolojisini Geliştiriyor

74
13
5
2
1
Hızlı şarj teknolojisinin öneminin farkında olan Huawei, rakiplerinin yanına bile yaklaşamayacağı yeni bir hızlı şarj teknolojisi geliştiriyor.

Yeni ortaya çıkan raporlara göre Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, piyasada bulunan mevcut hızlı şarj teknolojilerinden çok daha hızlı bir şarj teknolojisi üzerinde çalışıyor. 10V/4A kuruluma sahip olacak yeni şarj teknolojisi, cihazın 40W çıkışlı bir şarj adaptörü tarafından şarj edilmesini mümkün kılacak. Huawei’nin mevcut SuperCharge teknolojisinin 22W çıkışla cihazları şarj ettiğini belirtmemiz, yeni teknolojinin gücünü açıklamaya yetecektir.

Oppo, MWC 2018’de tanıttığı ve Find X Lamborghini Edition modeli ile de ilk kez ticari olarak kullandığı Super VOOC şarj teknolojisinde 3400mAh kapasiteli bir bataryayı 35 dakika içinde şarj edebiliyordu. Elimizdeki mevcut bilgilerden yola çıkarak Huawei’nin üzerinde çalıştığı yeni şarj teknolojisinin bataryaları Oppo’nun Super VOOC şarj teknolojisinden çok daha hızlı şarj edebileceğini söyleyebiliriz.

Huawei’nin yeni amiral gemisi Mate 20, Ekim ayında düzenlenecek lansman etkinliği ile piyasaya tanıtılacak. Fakat Huawei’nin böyle bir teknoloji üzerinde çalıştığının yeni ortaya çıktı ve şirket ciddi bir ilerleme kaydedemediyse Ekim ayına kadar böylesine gelişmiş bir şarj teknolojisinin ticari kullanıma hazır olmasını beklemek biraz hayalcilik olur. Fakat gelecek yıl tanıtılacak P30 ya da Mate 30 modellerinde yeni hızlı şarj teknolojisini görmemiz çok da sürpriz olmaz.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2018/07/huaweis-upcoming-fast-charging-tech-may-become-the-fastest.html
74
13
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
74
13
5
2
1