İlk Yapay Zekalı Giyim Mağazası Kullanıma Açıldı

11
4
2
1
0
Hayatımızın birçok alanında karşımıza çıkmaya başlayan yapay zekalar, artık giyim mağazalarında bile boy gösteriyor. Kıyafet alışverişlerinde size zaman kazandıracak olan teknoloji, müşterilere yapay zekanın nimetlerini yaşatıyor.

Yapay zekalar, artık neredeyse her yerde karşımıza çıkmaya başladı. Evlerimizde, ofislerimizde ve daha nice yerde kullandığımız yapay zekalar, şimdi mağazalarda da bizleri karşılıyor. Alibaba ve Guess ortaklığıyla kurulan yapay zeka mağazası, kıyafet alışverişlerinde müşterilerin işini kolaylaştıracak.

Teknoloji odaklı müşteri deneyimi sunan yapay zekalar, online ve fiziksel deneyimleri bir araya getiriyor. Hong Kong Polytechnic Üniversitesi araştırmacılarının desteği ile açılan ve Fashion AI ismini alan mağaza, müşterilere ürün hakkında ayna karşısında bilgi veriyor.

Seçilen ürünün her türlü detayını müşteri ile paylaşan yapay zeka, buna ek olarak ürünle birlikte kullanılabilecek aksesuar veya tamamlayıcı kıyafetleri de müşteriye sunuyor. Öte yandan eğer müşteri aynı mağazadan birkaç defa alışveriş yaparsa, yapay zeka müşterinin zevkini öğrenerek, sonraki alışverişinde buna uygun parçalar sunabiliyor.

Oldukça işlevsel ve eğlenceli bir alışverişin kapılarını aralayan Fashion AI, alışveriş sepetinizi de dijitale taşımış durumda. Alışverişini tamamlayan müşteri, ister ürününü o an elde alıyor isterse de daha sonrasında evine getirtebiliyor. Yaygınlaşması halinde alışveriş dünyasının canlanacağını düşündüğümüz bu teknolojinin, ilerleyen dönemlerde ülkemize de uğraması bekleniyor.

11
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
4
2
1
0