13
6
5
2
1

Bu videomuzda sizin için ilk 4 kameralı yerli telefon Casper Via F2'yi inceledik. Öncelikle 4 kamera pek sık denk geldiğimiz bir durum değil. Bu yüzden incelememizi öncelikle kamera üzerine yapmak istedik. 

Ön kameralarımızdan bir tanesi 20 mp değerinde diğeri de 8 mp. Ancak bu 8 mp’lik ikinci kameramız hem LG telefonlardan alıştığımız geniş açı seçeneğini hem de portre modu desteğini sunabiliyor. Hem de aynı anda. 13+5 MP’lik ana yani arka kameramız için ise kameramızın optik yakınlaştırma ve arka planı bulanıklaştırma özelliği bulunuyor.

Ön kamera için konuşacak olursak özçekimlerde yanak yanağa çıkmak yerine, bu telefonun geniş açısıyla rahat rahat herkes sığıyor fotoğraflara. Dilersek videoda da belirttiğimiz gibi portre modunu da kullanabiliyoruz. Hem de arka tarafın bulanıklığını istediğimiz seviyede artırıp azaltabiliyoruz. Burada telefonu alacaklar için bulanıklığı sona dayamamalarını, eğer illa sonda çekeceklerse de arka tarafın oldukça sade kalmasının daha iyi sonuçlar vereceğini belirtelim. Aksi halde efekt biraz yapaylığa doğru kaçıyor.

Ana kameramız MP değeri olarak kağıt üzerinde düşük olsa da, ön kamerayla yarışır diyelim. Ön kameradaki gibi geniş açı seçeneği yok. Bu sefer optik zoom devreye giriyor. Her iki tarafta da düşük ışık koşullarında bir nebze de olsa kurtarabilecek flash desteği sunulmuş. Düşük ışık demişken Ön kameramız tıpkı Casper Via 2’de olduğu gibi düşük ışıkta oldukça güzel işler çıkartabiliyor. Renkler oldukça sade ve gerçeğe yakın olarak karşımıza çıkıyor. Video tarafına baktığımız zaman 1080P çözünürlüğün bizleri beklediğini belirtelim. Elektronik görüntü sabitleyicisi çok hareketli çekimlerde biraz sınıfta kalıyor.

Bunun dışında telefonun videoda da bahsettiğimiz teknik özellikleri açısından, günlük kullanıma gayet uygun olduğunu belirtelim. Bataryası ise 4000 mAh'lık bir değere sahip olmasına rağmen, işlemcinin enerji tüketimi sebebiyle bir günlük bir kullanımı iyi bir şekilde karşılıyor. Yine de cihazın 2200 TL'lik bir çıt pahalı fiyatı ve renk seçeneklerinin az olması, cihazın eksisi olsa da, özellikler açısından orta segment bir telefon olan Casper VIA F2 günlük kullanım bir çok isteğinizi karşılayacak bir telefon. 

Lütfen cihazla ve videomuz ile ilgili düşüncelerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi unutmayın. Siz ne düşünüyorsunuz? 

13
6
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
13
6
5
2
1