İnsan ve Bir Yapay Zekanın Tartışması Berabere Sonlandı!

40
10
6
4
3
Teknoloji devi IBM'in tasarladığı; insanlarla konuşup argümanlar üretebilen yapay zeka tabanlı bilgisayar Project Debater, San Francisco'da bir münazaraya konuk oldu.

Bir insanla karşılıklı münazara gerçekleştiren Project Debater, daha önceden hazırlık yapmadığı bir münazaraya katıldı. Diğer tartışmaları dinledi ve rakiplerinin tezlerini çürüttü. İnternete bağlı olmadan, çoğunluğu gazete yorumları ve akademik makalalelerden oluşan yüz milyonlarca dosyayı tarayabilen Project Debater, insan rakipleriyle farklı konularda birçok tartışma yaptı.

Tartışmanın ana konusu ise uzay keşifleri ve teletıp idi. Her katılımcıya sunuş, argüman ve sonuç şeklinde sadece 10 dakika verildi. İsrail'in 2016'daki münazara şampiyonu Noa Ovadia, uzay yolculuğu yerine daha acil sorunlara çözümler bulunması ve insan kaynaklarını bunun için harcanması gerektiğini savundu.

IBM'in geliştiridiği makine Ovadia'ya karşılık olarak: "Parayla yapılabilecek daha önemli şeyler olduğunu söylemek kolay. Buna itirazım yok. Harcama listemizdeki tek kalemin bu olduğunu söylemiyorum. Ama söylediğin şeyin konumuzla ilgisi yok. Uzay keşiflerine kaynak aktarmak toplumun yararına olacağı için hükümet bu yönde bir politika izlemeli." dedi.

Oylamadaki katılımcılar, her ne kadar insanların daha ikna edici olduğunu düşünse de Project Debater'ın içerik konusunda daha kapsamlı tartışabildiği sonucuna vardılar. Kısacası münazara berabere sonlandı.

40
10
6
4
3
Emoji İle Tepki Ver
40
10
6
4
3