İnsanların Sadık Dostu Köpekler, Bir Sonraki Grip Salgınının Kurbanı Olabilir

56
6
3
1
0
Araştırmacılara göre daha önce insanlığa büyük zararlar veren domuz gribi ve tavuk gribi, bir sonraki salgında köpekleri etkileyebilir.

Amerikan Mikrobiyoloji Derneği'nin yaptığı araştırmada, domuzlarda bulunan çeşitli grip virüsü ırklarının köpeklere sıçramayı başarabildiği ve köpekleri enfekte edebilecek grip türlerinin daha da çeşitli hale geldiği tespit edilmiştir. Araştırmacılar, 2009 senesine insanlar üzerinde görülen H1N1 salgınının köpek dünyasındaki benzer duruma öncülük edebileceğini söylüyorlar.

Küresel Sağlık ve Gelişmekte Olan Patojenler Enstitüsü'nden Adolfo Garcia-Sastre yaptığı açıklamada “Salgın hastalıkların büyük bir çoğunluğu, kuş gribi ve insanlar arasında bir ara taşıyıcı olarak domuzlarla ilişkilendirilmiştir fakat biz bu çalışmada, domuzlardan domuzlara sıçrayan virüsleri tanımladık.” sözlerini kullandı.

Uzmanlar, yakın zamanda köpekler arasında da bu virüslerin geçişinin mümkün olduğunu ve köpek eti yenilen Çin'in en büyük tehlike altında olduğunu belirtiyorlar. Adolfo Garcia-Sastre, domuzlar arasında virüsün taşınmaması için aşı yapıldığını ve bir an önce köpeklere de aynı aşının uygulanmasını tavsiye ediyor.

Kaynak : http://bgr.com/2018/06/07/dog-flu-h1n1-pandemic-china/
56
6
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
56
6
3
1
0