Instagram Fenomeni Olmak İçin Oxford Üniversitesi'ni Bırakan Kadın

79
33
16
7
6
Grace Beverley adındaki 21 yaşındaki bir kadın, Instagram fenomeni olmak için Oxford Üniversitesi'ndeki eğitimini yarıda bırakma kararı aldı.

Günümüzde genci yaşlısı herkes internet dünyasında ve sosyal medyada çeşitli içerikler tüketiyor. Çevrimiçi ortamdaki içerik tüketiminin artması, içerik üreticiliğini ciddi ve yüksek gelirli bir meslek haline getirdi. İngiliz Grace Beverley ise içerik üreticiliğini belki de herkesten fazla ciddiye aldı.

()

Dünyanın en prestijli okullarından biri olan Oxford Üniversitesi’nde müzik bölümü öğrencisi olan henüz 21 yaşındaki Grace Beverley, okulunun sağlıklı beslenme ve fitness konularında paylaşımlarda bulunduğu GraceFitUK Instagram hesabına içerik üretmesine engel olduğunu öne sürerek öğrenimini yarıda bırakma kararı aldığını açıkladı. Beverley’nin şu anda 366 bin YouTube ve 840 bin Instagram takipçisi bulunuyor.

Edinilen bilgiye göre Beverley, Oxford Üniversitesi’nde öğrenimine devam edene kadar üst düzey dört farklı devlet okulunda eğitim görmüş ve notları ortalaması da gayet iyiymiş. Fakat Beverley, şu an için Instagram’da içerik üretmek için pek çok kişinin hayalini kurduğu Oxford Üniversitesi’ni yarıda bırakmış durumda. Beverley, eğitimini tamamen noktalamadığını, gelecek yıl St. Peter’s College’de hukuk eğitmine başlayarak öğrenimine devam edeceğini söyledi.

Grace Beverley, öğrenimini tamamlamak yerine neden içerik üreticisi olmayı tercih etti?

Bunun temel olarak iki nedeni bulunuyor: Birinci neden, içerik üreticilerinin yüz binlerce, hatta milyonlarca takipçiye ulaşarak ciddi bir popülariteye sahip olması. İkinci neden ise içerik üreticilerinin markalarla ortaklıkları neticesinde ciddi miktarda gelir elde etmeleri. The Sun tarafından yapılan araştırmaya göre 100 bin takipçiye sahip bir Instagram hesabı paylaşım başına 350 Sterlin (2200 TL) kazanabiliyor.

79
33
16
7
6
Emoji İle Tepki Ver
79
33
16
7
6