Instagram, YouTube'a Rakip Olacak IGTV'yi Resmi Olarak Duyurdu!

28
11
3
2
2
Bir süredir Instagram tarafından geliştirildiğine kesin gözüyle bakılan, 1 saate kadar videoların yüklenebileceği IGTV, Instagram lansmanında resmi olarak duyuruldu.

Bugün gerçekleştirilen lansmanla 1 milyar aktif üyeye ulaştığını duyuran Instagram, hem tek başına bir yazılım olarak çalışabilen, hem de Instagram'a entegre edilecek olan IGTV'yi duyurdu. Bu yeni sistem bizlere neler vadediyor ve 1 saatlik videolar yüklenebilmesi dışında kullanıcılara neler sunuyor?

IGTV Nedir?

  • IGTV, Instagram'ın yeni hizmeti. 1 saate kadar videolar yüklenebilecek ve bütün videolar dikey olacak.
  • Uygulama mobil deneyim temelli geliştiriliyor. Video içeriğine sahip olanlar izin verirse, videolara yorum yapılabilecek ve etkileşimler sağlanacak.
  • IGTV Instagram hesaplarına direkt olarak entegre oluyor. Yani her Instagram hesabı, aynı zamanda bir IGTV kanalı oldu.
  • Yeni sistemle video izlemek canlı yayınları izlemeye çok benziyor. Yorum yaptığınız saniye de aynı canlı yayınlarda olduğu gibi görünüyor.
  • IGTV şu an itibarı ile reklamsız olacak. Gelecekte reklamların olacağı şimdiden itiraf edildi.

YouTube'un şu an an büyük sorunu kullanıcılarını yok sayması. Ortada kontrol edilemez bir kitle var. IGTV kullanıcıların bu şikayetlerine, gereksiz video silme ve denetim işlerine girmezse kısa sürede pazardan büyük bir pay elde edebilir. Hizmet tam anlamıyla kullanıcılara sunulduğunda soru işaretlerimiz de giderilmiş olacak.

Kaynak : https://mashable.com/2018/06/20/instagram-igtv-launch-longer-video/?utm_campaign=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial&utm_cid=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial#1IFjxvW9mOqz
28
11
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
28
11
3
2
2