Instagram IGTV Nasıl Kullanılır ve IGTV'de Kanal Nasıl Oluşturulur?

22
4
4
2
2
Daha önce pek çok farklı video paylaşım platformu görmüş olsak da Instagram'ın yayınlamış olduğu IGTV, rakiplerinden biraz daha ayrılıyor. IGTV'yi nasıl en efektif şekilde kullanacağınızı ve kendi IGTV kanalınızı nasıl oluşturabileceğinizi bu makalemizde öğrenebilirsiniz.

Instagram, mobil kullanıcılar için özel olarak geliştirilen video paylaşım platformu IGTV’yi dün itibari ile kullanıcıların hizmetine sundu. İster ayrı bir uygulama olarak ister Instagram içinde bir bölüm olarak kullanılabilen IGTV ile içerik üreticiler 1 saate kadar uzun videolarını dikey formatta IGTV’de takipçileri ile paylaşabilecekler.

IGTV’yi bağımsız bir uygulama olarak kullanmak isterseniz aşağıdaki bağlantılardan akıllı telefonunuza indirebilirsiniz. Yeni video paylaşım platformunu doğrudan Instagram içinden kullanmak isterseniz uygulama mağazasına girerek Instagram uygulamanızı güncellemeniz gerekmektedir.

IGTV Nasıl Kullanılır?

Her Instagram kullanıcısı aynı zamanda bir IGTV kullanıcısıdır. Bu neden uygulamayı açtığınızda karşınıza direkt olarak bir ‘... olarak devam et’ seçeneği çıkacaktır. Fakat isterseniz farklı bir hesapla da uygulamaya giriş yapabilirsiniz.

Uygulamaya giriş yaptığınızda dört farklı sekme ile karşılaşacaksınız. ‘Senin için’ sekmesinde uygulamanın beğeneceğinizi öngördüğü videolar ile karşılaşırsınız. ‘Takip Ettiklerin’ sekmesinde takip ettiğiniz kullanıcıların gönderileri görülür. ‘Popüler’ sekmesinde ilgi alanınıza göre popüler içerikler görüntülenir. ‘İzlemeye Devam Et’ sekmesinde ise yarım bıraktığınız videoları kaldığınız yerden izlemeye devam edebilirsiniz.

Sekmeleri aşağı kaydırdığınızda ekranın en altında videoyu ileri-geri sarabileceğiniz, beğenip yorum yapabileceğiniz ve arkadaşlarınıza gönderebileceğiniz araçlar bulunur. Ekranı aşağıdan yukarıya kaydırdığınızda sekmeler yine otomatik olarak açılır. Ekrana bir kere dokunduğunuzda ise tüm araçlar kaybolur. Uygulama arka planında videolar otomatik olarak oynatılmaktadır fakat bu videoların sesleri varsayılan olarak kapalıdır.

IGTV’de Kanal Nasıl Oluşturulur?

Eğer yalnızca bir kullanıcı değil aynı zamanda bir içerik üretici de olmak istiyorsanız IGTV’de kanal oluşturmak son derece basittir. IGTV sekmelerinin üzerinde yer alan profil resminize tıklayın ve gelen ekranda önce ‘ileri’ sonra da ‘kanal oluştur’ butonuna dokunun. Hepsi bu kadar! Artık bir IGTV kanalına sahipsiniz. Ekranın sağ-orta bölümünde bulunan ‘+’ simgesine dokunarak videolarınızı kanalınıza yüklemeye başlayabilirsiniz.

Fakat IGTV’ye video yüklerken aklınızda bulundurmanız gereken bazı kurallar bulunuyor. Öncelikle IGTV yalnızca dikey videoları desteklemektedir. Dolayısı ile yatay olarak çektiğiniz videolar IGTV tarafından düzeltilmeyecek ve yan olarak kalacaktır. Bununla birlikte IGTV, video çekim özelliğine sahip değildir. Yalnızca önceden çektiğiniz ve montajını yaptığınız videolarınızı galeriden seçerek IGTV’ye yükleyebilirsiniz.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/how-to-use-igtv-new-instagram-video-app-2018-6#and-for-anyone-who-doesnt-want-to-use-the-standalone-igtv-app-the-service-lives-inside-the-main-instagram-app-too-look-for-a-small-tv-next-to-the-direct-messages-button-in-the-u
22
4
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
22
4
4
2
2