Instagram'ın Snapchat'ten Arakladığı Yeni Özelliği: Hikayeler

0
0
0
0
0
Instagram'a öyle bir özellik eklendi ki artık Snapchat ile arasındaki farkı ayırt etmek oldukça zor olacak.

Mobil cihaz kullanıcıların en fazla tercih ettiği iki sosyal medya platformu Instagram ve Snapchat, artık neredeyse birebir aynı dersek herhalde yanlış olmaz. Facebook bünyesi altında olan Instagram'a yeni eklenen 'Stories' özelliği, Snapchat'te olanın -neredeyse- aynısı.

Messenger ve WhatsApp uygulamaları üzerinde sık sık yenilikler yapan Facebook, Instagram'da ise bu kez oldukça farklı bir yenilik politikası izlemiş durumda. Peki Instagram'daki bu yeni özellik nedir, nasıl kullanılır? 

En başta özelliğin isminin Snapchat'teki ile aynı olduğunu belirtelim; 'Instagram Hikayeleri'. Bu yeni özellik ile Instagram'a yaptığınız paylaşımlar 24 saat sonra otomatik olarak silinebilecek.

Standart Instagram anasayfasına bir değişiklik getirmeyecek olan özellik, anasayfadan farklı bir alanda karşımıza çıkacak. Bir diğer yenilik -ki Snapchat'te en fazla kullanılan şey bu-, fotoğraflara doodle'lar, yazılar ya da emojiler ekleme gibi şeyler de Instagram paylaşımlarınız için geçerli olacak.  Yani uzun lafın kısası Instagram direkt özelliği 'copy-paste' yapmış.

Hatta öyle abartmışlar ki, bir kişinin hikayesini izledikten sonra sola doğru kaydırdığınızda sonraki kişinin hikayesine direkt geçiş mümkün. Hikayelerin sıralanma olayı ise paylaşım zamanına göre değil, kişiler ile olan etkileşiminize göre yapılanmakta. Yani sık sık fotoğrafını beğendiğiniz, paylaşımlarına yorum yaptığınız kişilerin hikayeleri ilk olarak görüntülenecek.

Bu arada hikayesine baktığınız kişiler, tıpkı Instagram'ın video özelliğinde de olduğu gibi sizi ve hikayeye bakan diğer kişileri görebilecek. Toparlayacak olursak; Snapchat'te çok takıldım, biraz da Instagram'a göz atayım dediğinizde artık pek bir fark hissetmeyeceksiniz. 

Kaynak : http://mashable.com/2016/08/02/instagram-stories-update/#tZBh.ayzWgqm
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0