Instagram’ın YouTube Rakibi Olacak Platformunun Adı Belli Oldu!

29
11
8
0
0
Son iki haftadır Instagram, video içerik oluşturucuları için 1 saatlik video yayınlama fırsatı sunacağı, kendi gelir modeline sahip YouTube benzeri platformu hakkında sinyaller veriyordu. Yarın resmileşecek platformun adı ve bazı detayları, etkinlik öncesinde sızdırıldı.

YouTube, internetin medya devi olarak tahtın tek sahibi olduğu yılların sonuna geliyor. Bir süredir getirdiği yeni algoritmalar yüzünden içerik üreticilerinin arasındaki adaletsizliği arttıran platforma karşı ciddi bir alternatif gelmek üzere. Hem de bu alternatif Facebook’a bağlı olan Instagram’ın bünyesinden çıkacak. 

Normalde 60 saniyelik videolar yüklenebilen Instagram platformunun orijinali bozulmadan, minimum 15 saniye ve maksimum 1 saatlik videoların yüklenebileceği bağlantılı platform, uygulama içindeki Keşfet sekmesinin de bir parçası olacak. TechCrunch tarafından elde edilen bilgilere göre platformun adı IGTV olarak açıklanacak.

IGTV’nin video blog paylaşımları için desteklenmesi, içerik oluşturucularının ciddi beklentilerini de karşılıyor. Zaten Instagram konu hakkında dijital platformların önde gelen üreticileriyle bir toplantı bile düzenledi. 

Peki Instagramın IGTV ile asıl amacı ne?

Bildiğiniz gibi mobil cihazların kameraları ciddi orada gelişim kaydetti. Instagram da bunun üzerine büyük yatırımlar yaparak, son derece gelişmiş kameralarla yapılan içerik üreticiliğine karşı bir misilleme yapıyor. Yani mobil cihazların, içerik üreticleri tarafından daha çok kullanılmasını istiyor. Bu fikir, IGTV’de yeni fenomenlerin ortaya çıkmasıyla sonuçlanacaktır. Mevcutta büyük kitlelere sahip içerik oluşturucularının da bu fikrin en büyük pazarlama aracı olması bekleniyor. Hatta platformun kurallarını da bu içerik oluşturucularının söyledikleri belirleyecek. 

YouTube’un tek lider olması, içerik ve gelir politikalarını kolaylıkla değiştirmesine olanak tanıyordu. Instagram’ın içerik oluşturucularıyla dost ilişkiler kurması, kısa sürede popüler bir servis haline gelmesini de sağlayacaktır. 

IGTV’den sızdırılan ilk ekran görüntüsü, kullanıcı panelini de gösteriyor:

Instagram, yeni platformu IGTV’yi TSİ 19.00’da San Francisco’da düzenleyeceği özel bir etkinlikle duyuracak. Bu etkinlikten sonra daha fazla detaya ve değerlendirme için sizlerle birlikte olacağız, takipte kalın :)

Şimdiden hoş geldin IGTV, umarız yayıncıların yüzlerini güldürürsün.

Kaynak : https://techcrunch.com/2018/06/19/instagram-igtv/
29
11
8
0
0
Emoji İle Tepki Ver
29
11
8
0
0