Instagram Şimdi de Periscope'a Rakip Oluyor!

0
0
0
0
0
Facebook, Instagram'a getirdiği yeni özellikler ile Periscope'a adeta göz dağı veriyor.

Gerek kendi uygulaması, gerekse sahip olduğu uygulamaları sürekli olarak yeni özellikler ile donatan Facebook, bu konuda muhtemelen en fazla Snapchat'in canını sıkmakta. Zira uygulamalara gelen özellikler, daha önceden Snapchat'ten alışık olduğumuz özellikler.

Şimdi ise Facebook, sosyal medyadaki en önemli rakiplerinden Twitter'ın göz bebeği olan Periscope'u hedef almaya hazırlanıyor. Bu konuda Facebook'un silahı ise Instagram. Bir süre önce Snapchat'te de gördüğümüz 'Hikayeler' özelliğini Instagram'a getiren Facebook, şimdi de Instagram'da canlı yayın dönemini devreye sokuyor.

Artık kullanıcılar, tıpkı Hikayeler kısmında bir içerik paylaşırmış gibi Instagram üzerinden canlı yayın yapabilecekler. Hikayeler kısmında şu an için fotoğraf ya da video seçeneği mevcut. Artık üçüncü bir seçenek ise canlı yayın olacak. Canlı yayına başladığınız zaman ise arkadaşlarınız Hikayeler'in bulunduğu kısımında sizin hikayenizde canlı yayın simgesini görebilecek.

Tabi Facebook bir özellik alır da Snapchat'e selam çakmaz mı? Instagram'a gelen bir diğer özellik, 'Direct' kısmı ile alakalı. Canlı yayın özelliğinin yanı sıra Instagram'ın 'Direct' kısmından diğer kullanıclara göndereceğiniz görseller ya da videolar, tıpkı Snapchat'te olduğu gibi bir süre sonra kendiliğinden kaybolacak.

Bitti mi? Bitmedi. Sadece sizleri takip eden arkadaşlarınıza gönderebileceğiniz kendiliğinden kaybolan görseller konusunda eğer gönderdiğiniz kişi ekran görüntüsü alırsa, bu durum size bildirim olarak da gelecek (böyle giderse Snapchat yetkilileri Facebook ana kampüsünü basabilir).

Kaynak : https://www.engadget.com/2016/11/21/instagram-live-video-stories-disappearing-images/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0