Instagram, Uygulamada Uzun Süre Zaman Geçiren Kişileri Uyaracak Yeni Özelliği Test Ediyor

10
8
2
1
1
Sosyal medya uygulamalarının son zamanlarda bir bağımlılık haline gelmeye başladığını hemen hemen herkes fark etmiştir. Bu durumu Instagram’da anlamış olacak ki uygulamasına yeni bir özelliği entegre etmeye hazırlanıyor.

Instagram uygulamasına getirilecek olan “kullanım analizleri” özelliği sayesinde, kullanıcılar uygulama üzerinde ne kadar vakit geçirdiklerini görebilecekler. Bunun yanı sıra, daha önce getirilmiş bir sınırlama sayesinde uyarı alabileceksiniz. Yani eğer belirlenen kullanım süresini aşarsanız, uygulama size Instagram’da çok fazla vakit harcadığınıza dair uyarıda bulunacak. Jane Manchun Wong tarafından paylaşılan ekran görüntülerine göre bu yeni özellik, iOS 12’de bulunan “Fotoğraflar” uygulamasına getirilen sınırlamalar ile benzer niteliklere sahip.

Görüntüleri incelediğimiz zaman, Instagram’a yeni bir menü getirildiğini görüyoruz. Bu menü içerisinden geçirilen süreyi izliyoruz ve bir hafta boyunca günlük kullanımı azaltan bir grafik ortaya atılıyor. Buradan uygulamanın günlük zaman sınırlarını ayarlamamızı sağlayan bir fonksiyon ile “günlük hatırlatıcı” özelliğini harekete geçirmek mümkün. Belirlediğimiz bu sınırı aştığımız takdirde ekrana bir bildirim geliyor.

Bu yeni özelliğin ne zaman resmi olarak tanıtılacağı henüz belli değil fakat Android uygulamasından test edildiği üzere yakın bir tarihte kullanıma sunulması kuvvetle muhtemel. Instagram tarafından henüz bu haberin resmi olarak doğrulanmamasına rağmen CEO Kevin Systrom’un, daha önce şirketin “çevrimiçi geçirilen zamanın insanları nasıl etkilediğini anlamak” konusunda bazı çalışmalar yapıldığını doğruladığını biliyoruz. Üstelik bu açıklama, bahsi geçen yeni özellik ortaya çıktıktan sonra yapılmıştı.

Instagram kullanım istatistikleri özelliği, teknoloji şirketleri tarafından ürünlere olan bağımlılığım azaltılması konusunda yapılan baskılar sonucu yaratılan özelliklerden birisi aslında. Zira bu yılın başında Google, Android P’nin bir sonraki sürümünde uygulama izleme ve zaman sınırı gibi özelliklerin getirileceğini duyurmuştu. Apple’ın ise iOS 12 sürümü ile birlikte daha ayrıntılı kullanım istatistiklerine ve zaman sınırı özelliklerine yer vereceği biliniyor.

Kaynak : https://mashable.com/2018/06/18/instagram-time-spent-notifications/?utm_campaign=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial&utm_cid=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial#hNrKZkiMEiq2
10
8
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
10
8
2
1
1