Intel'de Deprem: CEO Brian Krzanich İstifa Etti!

14
6
5
4
2
Geçmişte bir şirket çalışanı ile ilişkisi olduğu ortaya çıkan Intel CEO'su Brian Krzanich, şirket yöneticilerine uygulanan 'çalışanlarla yakın ilişkiye girmeme' kuralını ihlal ettiği gerekçesi ile incelemeye alınmıştı. Krzanich inceleme daha sonuçlanmadan yönetim kuruluna istifasını sundu.

Dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri olan Intel’de 2013 yılından bu yana CEO’luk görevini yürüten Brian Krzanich, geçmişte bir şirket çalışanı ile ilişkiye girdiğinin ortaya çıkması neticesinde görevinden istifa etti. Krzanich’ten boşalan CEO’luk koltuğuna geçici olarak şirketin mali işler direktörü (CFO) olan Robert Swan oturacak.

Krzanich’in istifasını birinci ağızdan açıklayan Intel başkanı Andy Bryant, ‘’Brian’a bugüne kadar Intel’e yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz.’’ dedi ve Swan’ın geçici CEO’luk görevi hakkında, ‘’Yönetim kurulu olarak Intel’in stratejilerine inanıyoruz. Yeni CEO’muz için aramalar gerçekleştirdiğimiz esnada Bob Swan’ın şirketi iyi bir şekilde yöneteceğine güveniyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Intel genel olarak masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için ürettiği x86 işlemciler ile tanınıyor. Fakat tüketicilerin ARM işlemciler kullanan akıllı telefonlar üzerinde yoğunlaşması, Intel’i yeni arayışlar içine sürüklemişti. Bu süre zarfında Intel, drone’lardan sanal gerçekliğe kadar pek çok farklı alanda çalışmalarını sürdürdü. Tüm bu gelişmeler sırasında Intel’in başında Krzanich bulunuyordu.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/intel-ceo-resigns-cfo-will-serve-as-interim-chief/
14
6
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
14
6
5
4
2