İnternette Gezinirken Kripto Para Kazanmaya Ne Dersiniz?

34
11
8
8
0
Çoğumuz gerek iş, gerekse özel ihtiyaçlarımız gereği gün içerisinde uzun bir zamanımızı internette geçiriyoruz. Çağımızın en önemli gerekliliklerinden olan bu mecrada, şimdi sadece tarayıcı kullanarak para kazanabileceksiniz.

Sadece internette gezinerek para kazanmayı kim istemez? Eminim bu hepimiz için mükemmel bir kazanç kapısı olurdu. Kulağa hayal gibi gelen bu fikir, şimdilerde gerçek olma yolunda ilerliyor. Bir süre önce Mozilla’nın tartışmalı eski CEO’su Brendan Eich tarafından kurulan şirket, reklam izleyen kullanıcılarına kripto para vermeyi vaat ediyor.

Brave adı verilen gizlilik temelli internet tarayıcısı, reklam ve video izletme üzerine dayanıyor desek sanıyorum ki yanlış olmaz. Normal bir tarayıcıdan işlev olarak büyük farkları bulunmayan Brave, Basic Attention Token (BAT) adlı sistem üzerine kurulu. Bu sistem sayesinde kullanıcılar, tarayıcıda çıkan reklam ve videoları izleyerek para kazanabilecek.

Bildiğiniz çevrimiçi reklamlardan farklı olarak kullanıcılarına kendi oluşturduğu reklamları sunan yeni teknoloji tarayıcı, verilerinizi kimseyle paylaşmayacağının da sözünü veriyor. Sizde tahmin edersiniz ki işin içinde ‘para’ olunca birçok kişi uygulamaya rağbet gösterdi. Henüz test aşamasında olan Brave, 250 önden hazırlanmış reklamla geliyor. Yani anlayacağınız o ki bu işten para kazanmak istiyorsanız, herhangi bir siteye girerken ilk olarak tarayıcının size sunduğu reklamları izleyeceksiniz. ‘Ben bu işten sıkılmam, sonuçta ucunda kripto para alacağım’ derseniz, kripto paralarınız da yavaş yavaş cüzdanınızda birikecektir.

Şu an için kullanıcıların reklam başına ne kadar ücret alacağı bilinmemekle beraber, kazandığınız kripto paranın gerçek paraya çevrilip çevrilmeyeceği de açıklık kazanmadı. Bu noktada sizler de bu deneyime dahil olmak istiyorsanız, bağlantıya tıklayarak Brave Browser’ı inceleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/06/20/privacy-browser-brave-pays-crypto-tokens-ads/
34
11
8
8
0
Emoji İle Tepki Ver
34
11
8
8
0