iOS 10 Su Geçirmelerine Karşı Sizi Uyaracak

0
0
0
0
0
Apple'ın mobil işletim sistemi iOS 10, Lightning girişi su aldığında suyu temizlemeniz için sizi uyaracak.

Apple şu ana kadar iPhone cihazlarında suya karşı dayanıklı olduğu iddiasıyla karşımıza çıkmasa da iPhone 6 ailesi diğer telefonlar gibi anında su geçirmiyor ve bir nebze de olsa suya karşı dayanıklılık gösteriyor. (Siz yine de denemeyin)

Ancak cihazın dayanıklılık göstermesi su geçirmeyeceği anlamına gelmiyor. birkaç iPhone'ununuz suyla temas ettiğinde birkaç dakika içinde tamamen bozulabiliyor yani bu dayanıklılık saniyelerden ibaret. Yine de cihazların hafif dayanıklılık göstermesi bozulmalarına bazen engel olması için avantaj sağlıyor.

Apple şimdi yazılımsal olarak da kullanıcıları telefonun su geçirmesine karşı uyararak bu bozulmaları daha da azaltmak için iOS 10'a yeni bir özellik ekledi. iOS 10 ile birlikte telefonunuz Lightning girişinden su aldığında sizi uyaracak ve temizleyerek telefonununuzun içine su girmesine bir anlamda engel olabileceksiniz.

Özellik nasıl çalışacak?

Örneğin iPhone 6 cihazınız masada dururken bardağa eliniz çarpar ve su telefonun üstüne dökülürse cihazı hemen peçeteyle kurulayarak çalıştığını görünce rahatlayıp tekrar masaya bırakırsınız ancak bir süre sonra telefonun Lightning girişinde de su biriktiği için su telefona sızarak bozulmasına neden olabilir.

Böyle bir durumda iOS 10 işletim sistemi Lightning grişinin içi suyla temas ettiyse sizi Lightning girişini temizlemeniz konusunda uyaracak ve kısa sürede buradaki suyu dışarı atarak telefonunuzu su sızdırmasına karşı kurtarabileceksiniz

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0