iOS 12 ile Gelecek Olan, Hemen Seveceğiniz 5 Yeni Özellik!

145
16
15
8
8
Apple, artık iOS 12'nin geliştirilmesinde sonlara yaklaşıyor. Dün itibarı ile Geliştirici Beta 2 sürümü de yayınlanan yeni işletim sisteminin çok seveceğiniz 5 özelliğine değineceğiz.

Apple bu güne değin hiç olmadığı kadar görsellikten ziyade stabiliteye ve kullanım kolaylığına önem verdiği bir işletim sistemiyle geliyor. Sistemin ortaya çıkan özellikleri bir yana, belki de şu ana dek haberdar olmadığınız 5 yeni özelliğini derliyoruz.

1. Apple Maps'e Veda Busesi

Apple Haritalar'ı aracıyla kullanan sürücülerin genel olarak memnuniyetsizliği söz konusu. Buna rağmen eğer ki sizin de CarPlay destekli bir aracınız varsa tek opsiyonunuz Apple Haritalar oluyordu. Daha önce başka bir harita uygulamasına izin vermeyen Apple, iOS 12 ile bu duruma son veriyor. İsterseniz Google Maps'i dahi kullanabileceksiniz.

2. Yepyeni Bir 'AR' Deneyimi

Artırılmış gerçeklik teknolojisine yeni dönemde çok önem vereceği şimdiden bilinen Apple, kendi işletim sistemine özel bir AR yazılımı getiriyor.  ARKit 2.0 ile odanızdaki hemen hemen her şeyin ölçümünü yapabilecek ve işlerinizi hızlandırabileceksiniz.

3. Sinir Bozucu Bildirimler Gidiyor

Şu ana dek neden gelmediğini bizlerin de merak ettiği bir yenilik: Eğer ki bir kişiden zibilyon tane mesaj geliyorsa, artık onlar alt alta sıralanarak sinirlerinizi bozmayacak. Bildirimler tek bir kutucuk içinde görünecek ve alanınızı kapatmayacak.

4. Daha Derli Toplu Fotoğraflar

Çok fazla fotoğraf çeken biriyseniz, bir süre sonra uygulama içerisinde bu fotoğrafları bulup çıkarmak işkenceye dönebiliyor. Apple'ın yepyeni Fotoğraf uygulamasıyla düzenleme ve kategorileme işlemini telefonunuz sizler için yapacak. Bu sayede tek bir fotoğrafı bulmak için dakikalarca ekranı kaydırmak zorunda kalmayacaksınız.

5. Batarya Sağlığı Konusunda Şeffaflık

Apple'ın başını çok fazla ağrıtan batarya meselesi de kökünden halledilecek. Telefonunuzdaki Batarya uygulaması hiç olmadığı kadar çok bilgiyle karşılayacak sizleri. Bu sayede artık Apple'ın arkanızdan iş çevirdiği hissiyatından da uzaklaşmış olacaksınız.

Kaynak : https://www.inverse.com/article/46153-ios-12-features-make-life-easier
145
16
15
8
8
Emoji İle Tepki Ver
145
16
15
8
8