Patlayan iPhone 6 Plus, Öğrencinin Cebinde Kocaman Bir Delik Açtı

0
0
0
0
0
Galaxy Note 7'den patlama haberleri kesildi fakat bu sefer de iPhone modellerinde sıkıntılar yaşanmaya başlandı.

Piyasaya çıkmasının ardından birbiri ardına gelen patlama haberlerinden sonra değişim kampanyasıyla yenilerinin dağıtıldığı Galaxy Note 7’lerin ardından bu sefer de şirketin (Samsung) en büyük rakibinin başı patlamalarla belada. Birkaç gün önce kargo uçağında olduğu sırada patlayan mat siyah rengindeki iPhone 7’den haberiniz vardır. Şimdi de iPhone 6 Plus, bir öğrencinin cebinde olduğu sırada patladı.

Telefonun sahibi olan öğrenci, sınıfta oturduğu sırada ilk önce nereden geldiğini tahmin edemediği bir duman görmüş. Dumanın yakın bir yerden gelmesi ve cebinde de sıcaklık hissetmesinin ardından sıkıntının telefonunda olduğunu anlayan öğrenci, ancak patladıktan sonra cihazı cebinden çıkarabilmiş. Öğrencinin sınıftan arkadaşı olan Rebecca Bookbinder, önce hışırtı gibi bir ses ardından da bir patlama sesi duyduğunu söyledi. Hvalty’nin (telefonu patlayan öğrencinin adı) cebinden dumanlar yükseldiğini ve o an kimsenin buna anlam veremediğini söyleyen Bookbinder, sonrasında sınıfın ortasında alev alev yanan şeyin telefon olduğunu anladıklarını belirtti.

Telefonun patlamasına sebep olarak kusurlu olabileceği, öğrencinin cihazın üzerine oturmasından sonra da patlamasını tetiklemiş olabileceği üzerinde duruluyor. Lityum bataryaların daha önce birçok kez aşırı baskı altındayken (bükülme, pres) patladığına şahit olmuştuk. 

Hvalty’nin cebinde kocaman bir delik açan fakat ciddi bir yaralanmaya sebep olmayan iPhone 6 Plus için Apple şimdilik yorum yapmayı reddetmiş, fakat ‘müşterilerimizin güvenliği bizim için her zaman büyük önem taşır’ diyerek davanın araştırılacağını açıklamış.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0