iPhone 7’nin İlk Dayanıklılık ve Bükülme Testi Yapıldı!

2
0
0
0
0
Bugün satışa çıkan iPhone 7 hemen dayanıklılık, çizilme ve bükülme testinden geçti bile!

Apple’ın birçok ülkede (ülkemiz dahil değil) satışa çıkardığı iPhone 7, deyim yerindeyse kapış kapış satılıyor. En büyük rakibi konumundaki Samsung’un Note 7’de yaşadığı sorunların da etkisiyle keyfi yerinde olan Apple’ın bu son model telefonuna da gecikmeden dayanıklılık testi yapıldı bile.

JerryRigEverything adlı YouTube kanalı tarafından yayınlanan ilk video ile teste tabii tutulan siyah (black) modeli, çizilmelere karşı oldukça dayanıksız olduğu görünüyor. Ancak kamera tarafındaki cam koruyucunun maket bıçağı tarafından çizilmediği görülse de farklı sivri cisimlerle abanıldığında haliyle çizilebiliyor.

Ancak işin en garip tarafı IP67 sertifikası ile suya ve toza karşı dayanıklı olan iPhone 7’nin bükülme aşaması. iPhone 6 kadar bükülmese de esneyebilen bir yapıda olduğu görülen i7’nin ekran tarafından rahatlıkla esnemesi kafalarda soru işareti oluşturuyor. “Eğer bu kadar rahat esneyen bir telefon ise arka cepte oturunca esneyebilecek ve bir kere ayrılan yapışkan yüzeyler artık IP67 sertifikasında olduğu gibi suya ve toza dayanıklı olmayacak” şeklinde bir yorum yapabildiğim telefonu bu testten sonra şahsen suya sokmamanızı tavsiye ediyorum. Fark etmeden bir kere esnedikten sonra o telefon suya sokulunca hayır gelmez gibi.

Tabii işin aslını iPhone 7’yi Webtekno olarak test edip, ardından yapacağımız dayanıklılık testi ile ne kadar sağlam olduğunu sizlere aktaracağız, ama şimdilik aşağıdaki videodan bir ön fikir edinebilirsiniz;

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0