iPhone 7'nin Üzerine Su Döküldüğünde Ne Yapmak Gerekiyor?

3
0
0
0
0
iPhone 7'nin Üzerine Su Döküldüğünde Ne Yapmak Gerekiyor?
iPhone 7 her ne kadar suya karşı dayanıklı olsa da cihazın üzerine su döktüğünüzde dikkat etmeniz ve yapmanız gereken şeyler neler?

Bildiğiniz üzere Apple'ın yeni akıllı telefonları iPhone 7 ve iPhone 7 Plus, IP67 Suya ve Toza Karşı Dayanıklılık sertifikası sayesinde 1.5 metre derinlikte 30 dakikaya kadar suya karşı dayanıklılık gösteriyor.

Ancak cihaz her ne kadar suya karşı dayanıklı olsa da cihazın aksesuarları suya karşı dayanıklılık göstermediğinden dolayı aksesuarların suyla temas etmesi aksesuarların bozulmasına hatta bir elektrik akımı varsa cihazın bozulmasına neden oluyor. Peki bu tarz durumlarda nelere dikkat etmeliyiz?

Öncelikle belirtmemiz gereken en temel şey cihazın şarj girişiyle alakalı. iPhone 7 su ile temas ettiğinde her ne kadar su geçirmese de cihazın suyla teması kesildiğinde cihazı iyice kurulamanız ve boşluklardaki suyun iyice çıktığından emin olmanız gerekiyor.

Örneğin Lightning girişinde su varsa cihazı şarja taktığınızda cihaz kısa devre yaparak bozulabilir. Bu tarz durumlarla karşılaşmamak için cihazınızı iyi bir şekilde kurulayın ve suyla temasından birkaç saat süreyle cihazı şarja takmayın ya da önlem olarak kulaklığınızı bağlamayın.

Ayrıca eğer cihaz şarjdayken sıvıyla temas ettiyse hemen cihazın şarjını çıkartın ve güzelce cihazı yumuşak bir bezle kurulayın. Yine Lightning girişinin kuru kalmasına özen gösterin.

Buna ek olarak cihazınız sıvıyla temas ettiğinde mikrofon ve hoparlör bir süre boğuk bir sese sahip olabilir. Zamanla kuruyarak tekrar eski haline dönecektir ancak yine siz yumuşak bezle kurulayarak bu süreci hızlandırabilirsiniz. Bu durumu kesinlikle teknik bir problem olarak algılamayın ve cihazı pirince sokmayın. Cihazı pirince sokmanız istemeden daha fazla hasar almasına sebep olacaktır.

İçerikte bahsettiklerimiz her ne kadar bilindik ve basit şeyler gibi görünse de iPhone 7 ve iPhone 7 Plus su geçirdiğinde garanti kapsamında sayılmıyor. Bu nedenle kullanıcıların belirttiğimiz detaylara dikkat etmesinde yarar var.

BONUS

iPhone 7 ne kadar sağlam? Cihazın Webtekno usulü sağlamlık testini hemen aşağıdan izleyebilirsiniz:

3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0