İran Polisi, 46 Kişiyi Instagram'da Uygunsuz Fotoğraf Paylaşıyor İddiası ile Gözaltına Aldı

27
21
9
4
4
İran'ın güneyinde yer alan Bandar Abbas şehrinde düzenlenen operasyonda 8'i kadın 46 kişi "Aykırı" fotoğraflar paylaşmak suçundan gözaltına alındı.

Hepimizin bildiği üzere sosyal medya ve sosyal medyayı oluşturan temel uygulama ve web siteleri günümüzde akıl almaz derecede yaygın bir hale geldi. Dünyadaki insanların büyük bir bölümü kendine ait sosyal medya hesaplarında hayatlarını paylaşmayı ve diğer insanlarla etkileşim içinde olmayı tercih ediyor. Ancak bu küreselleşme kimi dışa kapalı toplumlarca ya da dinsel öğelerle yaşayan ülkelerce bir sorun olarak görülebiliyor.

Son dönemde İran’ın sosyal medyaya dair açtığı savaş git gide daha da büyüyor. Geçtiğimiz günlerde İran’ın Bandar Abbas adlı şehrinde düzenlenen bir operasyon sonucu 46 kişi, İran değerlerine aykırı olarak lanse edilen “Uygunsuz” fotoğrafları Instagram’da paylaşması sonucu gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerden 8’i kadın olarak bildirilirken, İranlı emniyet sözcüsü yaptığı açıklamada durumun, organize şekilde İran kültürüne zarar vermeyi amaçlayan bir eylem olduğunu belirtti.

Olayın en tezat kısmında ise 2009’dan itibaren sosyal medya yasaklarıyla boğuşan İran halkına Twitter ve Facebook gibi mecralar yasaklıyken, İran Ruhani Lideri Ayetullah Hamaney’in resmi bir Twitter hesabını dilediği gibi kullanması bulunuyor.

27
21
9
4
4
Emoji İle Tepki Ver
27
21
9
4
4