Japon Mimarisinin Ne Kadar Mükemmel Olduğunu Gösteren Fotoğraflar

58
8
3
3
3
Avustralyalı fotoğrafçı Tom Blachford, dünyaca ünlü kompakt Japon mimarisinin ne kadar mükemmel ve fütüristik göründüğünü gösteren fotoğraflarını yayınladı.

2. Dünya Savaşı sonrası Japon nüfusunun hızlı bir şekilde artması, bir ada ülkesi olan Japonya’da minimum alanda maksimum fayda sağlama ihtiyacı doğurmuştu. Bu ihtiyaç da doğal olarak çok daha dar bir alanda çok daha fazla insanı barındıran metabolist mimarlığı ortaya çıkardı.

1913 doğumlu Japon mimar Kenzo Tange, artan nüfusa çözüm olan metabolist mimarlığın öncüsü oldu. Pritzker ödüllü (Mimarlığın Oscar’ı) mimar için bugün hepimizin bildiği kompakt tasarımlı Japon evlerinin yaratıcısı diyebiliriz. 2005 yılında hayatını kaybeden Tange, bu uzun ömrüne pek çok şaheser sığdırmayı başardı.

Avustralyalı fotoğrafçı Tom Blachford, yeni fotoğraf serisi için Tange’nin öncülüğünde büyüyen metabolist mimariyi mercek altına aldı. Yapıların fütüristik görünümleri ile uzak bir geleceğe ait göründüklerini dile getiren Blachford, neon ışıkların ise yapılara 1982 yılında vizyona giren Blade Runner filmindeki gibi bir fantastik hava kattığını söyledi.

Blachford’u en çok etkileyen yapılar dev bir elektrik direğini andıran Shizuoka Press ve Fuji TV’nin genel merkezi olan Broadcasting Center. Blachford ayrıca 140 prefabrik kapsülden oluşan Nagakin Capsule binasına da hayran kalmış durumda. Her biri tek kişilik olan kapsüller lüksten uzak bir şekilde temel barınma ihtiyacını gidermek için tasarlanmış.

Blachford’un Japon metabolist mimarlığına ait pek çok etkileyici fotoğraflar çekerek muhteşem bir seri oluşturmayı başardı. Dilerseniz aşağıdaki fotoğraflardan neon ışıklarının aydınlattığı etkileyici metabolist mimarlığı inceleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.dezeen.com/2018/01/26/blade-runner-style-photographs-capture-tokyo-metabolist-infrastructure-architecture-tom-blachford/
58
8
3
3
3
Emoji İle Tepki Ver
58
8
3
3
3