Jeff Bezos, Bill Gates'i Geride Bırakarak Dünyanın En Zengin İnsanı Oldu!

30
16
5
3
2
Jeff Bezos, Bill Gates'i Geride Bırakarak Dünyanın En Zengin İnsanı Oldu!
Hepimizin diline pelesenk olan 'Dünyanın En Zengin Adamı Bill Gates' mottosuna veda etme vaktimiz geldi. Nitekim Amazon'un sahibi Jeff Bezos bu ünvanın yeni sahibi oldu.

Bezos'un tüm bu tepeye çıkma hikayesinin, internetin senelik %2300'lük büyüme oranını fark edişiyle başladığı söylenir. Konuyla ilgili zamanında şunları söylemişti: "Herhangi bir şeyin bu kadar hızlı yükseleceğini tahmin edemezdim. Milyonlarca kitaplık bir online satış sitesi kurmak ve gerçekte var olmayan şeylerin satışını yapmak bana çok heyecan verici gelmişti."

()

Jeff Bezos'un daha o günlerde yaptığı açıklamalardan zirveye giden yolun basamaklarını nasıl hızlı çıkacağını bildiğini görüyoruz. Zamanında 'dünyanın en zengini' olmak gibi bir hayali var mıydı bilinmez ama artık bu durum resmiyet kazandı. Gelen son rakamlara göre, $141.9 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin adamı oldu. Halefi Bill Gates ise 90 milyar dolarlık servetiyle ikinci sırada yer alıyor. 

Son bir senede servetine tam 49 milyar dolar ekleyen Jeff Bezos'un uzunca bir süre yanına kimsenin yaklaşması beklenmiyor. Listenin 5. sırasında Mark Zuckerberg, 4. sırasında Bernard Arnault ve 3. sırasında ise Warren Buffet bulunuyor.

Kaynak : https://www.unilad.co.uk/news/jeff-bezos-becomes-worlds-richest-person/
30
16
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
30
16
5
3
2