Joker Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu

45
7
7
5
4
Sinema tarihinin en popüler kötü karakterlerinden olan Joker, orijinal hikayesiyle beyaz perdeye uyarlanıyor. Başrol için uzun süren arayışlar sonucunda Oscar adaylıkları olan Joaquin Phoenix seçildi. Kendisini pek çok filmden tanıyoruz, Joker olarak göreceğimiz tarih de sonunda netleşti.

Warner Bros., DC Comics’in sinematik evrenini adam etmeye çalışsa da çoğu hayranını kaybetmiş durumda. Man of Steel filminden sonra Wonder Woman haricinde sükse yaratamayan şirket; Batman vs Superman, Justice League ve Suicide Squad gibi filmlerde bir türlü DC’nin o karanlık distopyasını sunamadı. 

Son olarak yine Oscar ödüllü bir başka oyuncu Jared Leto tarafından, Suicide Squad filminde hayat verilen Joker karakteri de bekleneni verememişti. Bunun nedeni aktörün kötü bir oyunculuk sergilemesi değil, şirketin 40 dakikaya yakın Joker sahnesini filmden silmesiydi. Leto, film vizyona girdikten sonra Warner Bros’a bu adımı yüzünden kırgın olduğu söyledi.

Sonrasında Joker’in solo filmiyle birlikte neredeyse yeniden başlayacak DC sinematik evreni hakkında söylentiler duyduk. Bu kez Joker karakteri için tüm gözler, Gladyatör’deki Brütüs rolüyle adını tüm dünyaya duyuran, her filmindeki tek kişilik performansıyla Oscar’a aday olan Joaquin Phoenix’e döndü. Kendisi sosyopat karakterleri defalarca kez oynamıştı. Joker makyajını yüzüne oturtmak hiç de zor olmuyordu. Sonunda süreç kesinleşti, Phoenix ile Warner Bros anlaştı. 

Film için vizyon tarihi olarak 4 Ekim 2019’u gösteren şirket, Comic-Con etkilinden önce bu duyuruyu gerçekleştirdi. Film hakkındaki basın açıklaması ise önümüzdeki cumartesi günü gerçekleştirilecek.  

Bu kez Nolan’ın Batman üçlemesindeki Joker rolüyle gönüllerde taht kuran, ölümüyle hayranlarını yasa boğup ardından da Oscar’a bu rolle uzanan Heath Ledger’ın mirası devam edebilir. Çünkü şirket, filmin beklentilerin üzerine geçen karanlık bir tona sahip olacağını söyledi. Todd Phillips tarafından yönetilecek film, toplum tarafından göz ardı edilen bir ana karakterin psikolojik serüvenini ele alacak. Yönetmen Phillips ve 8 Mil filmiyle bilinen Scott Silver senaryoyu beraber kaleme aldılar. 

Eylül ayında başlayacak yeni Joker filminin başlangıç bütçesi 55 milyon dolar olacak. Söylentilere göre Jared Leto’nun Joker karakteri asıl seride kendisine yer bulurken, Phoenix’in filmi asıl seriden ayrı olacak. Diğer taraftan Warner Bros’un bu filmle birlikte karanlık bir DC evreni yaratmaya çalıştığı da söyleniyor.

4 Ekim 2019’a kadar ortaya çıkan bütün detayları sunmaya devam edeceğiz. 

Kaynak : https://variety.com/2018/film/news/joaquin-phoenix-joker-movie-release-date-1202877605/
45
7
7
5
4
Emoji İle Tepki Ver
45
7
7
5
4