Bluetooth Kulaklık Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

5
2
0
0
0
Günümüzde artan kablosuz kulaklık kullanımında hangi kulaklığın daha iyi olduğunu anlayabilmeniz için dikkat edilmesi gereken 5 detayı sizler için listeliyoruz.

Günümüzde artan kablosuz kulaklıklar ile çevremizde de kablosuz kulaklık kullanıcıları artmaya başladı. Aman kablo dolandı, aman koptu gibi dertleri olmayan bu kablosuz kulaklıklar özellikle Samsung Gear Icon X ve Apple AirPod ile tekrar popülarite kazandı. Peki, eğer bir kablosuz kulaklık alacaksanız dikkat etmeniz gereken detaylar nelerdir, gelin hep beraber bunlara bakalım;

1- Bağlantı Teknolojileri

Adı üstünde kablosuz olduğu için sahip olduğu Bluetooth teknolojisi de önem arz ediyor elbette. Bluetooth 3.0 eskidiği için bu noktada Bluetooth 4.0 hatta 4.1 düzeyini destekleyen kulaklıkları tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Evet, Bluetooth 3.0 da yeterli, ancak hem aktarım netliği hem de bağlantı stabilitesi için 4.0 olmasını tercih edebilirsiniz.

2- Menzil

E konumuz kablosuz kulaklık olunca menzili de önemli. Her ne kadar telefonunuz ya da kablosuz kulaklık destekleyen herhangi bir ses aygıtınız yanınızda olacağı için pek sorun olmasa da ne kadar menzile kadar destek verdiği de önemli bir detay.

3- Batarya Süresi

Bu arkadaşlarımız herhangi bir kablolu bağlantıya sahip olmadığı için genellikle oldukça küçük miktarlarda li-ion bataryaya sahipler. İşte bu değer ve ne kadar uzun süreye sahip oldukları da çok önemli. Genellikle 1-2 saat arasında bir süreye sahip olan bu kulaklıklarda aldıktan sonra 3üncü ya da 4üncü şarkıda şarjının bitmesini istemiyorsanız batarya ve kullanım süresini kesinlikle kontrol etmelisiniz.

4- Ses Deneyimi

Bir kulaklığın tabiki en önemli detayı sunduğu ses deneyimi olarak dikkat çeker. Sunduğu frekans aralığı, bas ve tiz deneyimi gibi birçok farklı detaya sahip olan bu noktada, şahsen eğer imkanınız varsa alacağınız kulaklığı denemenizi tavsiye ediyorum. Sonuçta sizin dinlediğiniz tarz ve kulaklıktan beklentinizi en iyi karşılayan kulaklığı deneyerek seçebilirsiniz. Çünkü kendi düşünceme göre birine çok iyi gelen kulaklık bir başkası için çok kötü olabilir.

5- Fiyat

Kablosuz kulaklıklar haliyle kablolu versiyonlarından daha pahalı olduğu için alması biraz daha sıkıntılı kulaklıklar oluyor. Bu nedenle aradığınız özellikleri taşıyacak diye bir kulaklığa da gidip 1.000TL vermenize gerek de yok elbet. O kadar yüksek fiyatlara alacağınız kablosuz kulaklık verimini çok daha uygun fiyatlara bulabileceğinizi unutmayın. Yani aslında son maddemiz olan fiyatı ilk madde gibi düşünerek aradığınız en yüksek fiyat bandını belirleyerek ardından diğer kriterlere göz atmanız daha iyi olacaktır.

Son olarak eğer hem uygun fiyatlı hem de oldukça iyi fiyat/performans ürünü sayılabilecek olan kablosuz kulaklık çeşitlerini Teknostore’da bulunan buradaki bölümden ulaşabilirsiniz.

5
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
0
0
0