Kadın Olmak İnternette de Zor: 17 Yaşındaki Kızın Hikayesi

3
1
1
0
0
Kadınların internette birer seks objesi olarak görüldüğüne maalesef birçok kez şahit olmuştuk ama bu kızın başına gelenler, gerçekten de durumun ne kadar vahim olduğunu gösteriyor.

Cat, Galler’de yaşayan 17 yaşındaki bir kadın. Snapchat hesabından yeni aldığı kulaklıklarının olduğu bir fotoğraf paylaşan Cat’e o kadar çirkin cevaplar gelmiş ki buna dayanamayan 17 yaşındaki genç kız, herkesin şahit olması gereken cevabı vermiş. Öncelikle kendisine yapılan iğrenç yorumların neler olduğuna bakalım.

Aşağıda Cat’in attığı ‘yeni kulaklıklarım’ yazılı Snap’i görüyorsunuz. Hiçbir cinsel çağrışımı bulunmayan -ki olsa da kimseyi ilgilendirmez ya neyse-, gayet masumane bir paylaşım olduğu apaçık ortada.

Peki bu paylaşıma gelen cevap ne oldu dersiniz? Elbette iğrenç: Onları giysen ve başka hiçbir şey giymesen, hayat cennet olurdu.

Bir takipçisinden gelen bu mesaja karşılık olarak, ‘Mesajı gördükten sonra bir kadın olarak internet dünyasında tacize varan cevaplar almadan bir paylaşım yapmanın ne kadar zor olduğunu düşündüm. Hiçbir cinsel çağrışımın olmadığı bir fotoğrafa bile böylesine iğrenç yorumlar gelmesi, cinsle tacizden kaçışımızın olmadığının göstergesi’ şeklinde cevap verdi.

Ardından da ‘Eğer fahişe gibi fotoğraflar paylaşmazsanız erkekler de size garip mesajlar göndermezler’ yazılı bir tweet paylaştı. Tabii ki burada bir ironi söz konusu. Paylaştığı tweet’te fotoğraf olarak attığı Snap ve gelen o iğrenç yorum bulunuyor.

Tweet’e karşılık olarak Cat’e hak verilen bazı yorumlar geldi. Onlardan bir tanesi ‘ben de erkeğim ve cinsiyetimden utanıyorum’ şeklindeydi.

Başka bir yorumda ise ‘şunu belirtmem gerekiyor ki kulaklık gibi sıradan bir şeyden dahi cinsel anlam çıkarmak, tamamen sapıklık göstergesi’ ifadelerine yer verilmiş.

Cat’in yaşadığı durum maalesef evrensel bir sorun. Yani kendimiz için yaptığımız ‘Türkiye, cinsel açlığın Afrikası’dır’ gibi benzetmelerden vazgeçip bunun tamamen evrensel bir sorun olduğu ve çözümü için neler yapılması gerektiği konusunda acil önlemler alınması gerektiğini düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

3
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
1
0
0