Kanser Teşhisi Koyabilen Telefon Laboratuvarı Üretildi!

0
0
0
0
0
Her gün ortaya yeni bir hastalık çıktığı gibi, bunların teşhisleri ve tedavileri de bir o kadar çözülebilir durumda, tabii yalnızca bir kısmı...

Hastalığın ne kadar kötü bir şey olduğunu başımıza gelmeden asla bilemeyiz. Bizler nasıl ki her gün para için çalışıyorsak, bilim insanları da bu hastalıklara tedavi yöntemleri bulabilmek için gece gündüz demeden çalışıyorlar. Tedaviye geçmeden önce hepimizin bildiği gibi önce hastalığın teşhisi için muayene oluyoruz. Yanlış teşhisten dolayı hayatını kaybeden insanların sayısının ciddi oranda yüksek olması, bu durumun önemini gözler önüne sermeye yeterli.

Bu noktada uzun süredir Washington Üniversitesi araştırmacıları tarafından yapılan araştırmalar ve çalışmalar nihayet başarı ile bir son buldu. Oldukça düşük maaliyet ile geliştirilen cep telefon laboratuvarı ile kanser teşhisi koymak artık mümkün hale getirildi. Fotoğrafta da görebildiğiniz gibi basit bir yapıya sahip olan bu cihaz yardımı ile artık kısa sürede veya acil durumlarda teşhis veya hastalık tanımlamanın daha kolay yapılabileceği gibi insanların kurtulma şansı da bir o kadar yükselecek gibi görünüyor.

Şu anda teşhis oranı ve kullanılabilirlik noktasında detayları tam olarak belli olmayan bu küçük cihaz, görselden de görebileceğiniz gibi teşhisi cep telefonunuzun kamerası ile gerçekleştirecek. Eğer yapılan çalışmalar son bulur ve kesin sonuç ihtimali doğarsa geç kanser teşhisi dönemi de son bulabilir. Umarız bu sistem bahsedildiği gibi işe yarar ve günümüzün "kötü hastalığı"na karşı tedavilerde daha başarılı oluruz.

Kaynak : http://phys.org/news/2016-10-portable-smartphone-laboratory-cancer.html
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0