Kayalıkların Arasına Saklanmış Ahtapotu Fark Edebildiniz mi?

1
0
0
0
0
İstanbullu dalgıç Enda Kesim’in Maldivler’de daldığı sırada denizde gördüğü ahtapot, tıpkı bir bukalemun gibi kendisini kamufle ediyor.

İstanbul’dan Maldivler’deki Ari Atoll bölgesinde bir dalış gerçekleştiren Enda Kesim isimli Türk dalgıç, yüzdüğü sırada kayalıkların arasında çok ilginç bir şey fark etmiş. Kendisine bakan bir çift göz gören fakat geri kalan kısmın sanki bir kayalıktan ibaret olduğunu düşünen Kesim, meğer bunun tıpkı bir bukalemun gibi renk değiştirme özelliğine sahip ahtapot olduğunu fark etmiş.

Kayalıkların arasına gizlenmiş ahtapotu zorlukla fark edebilen Kesim, ahtapotun, kendisine doğru yaklaşmaya başlamasıyla tehlikede olduğunu fark edip okyanus tabanı boyunca hareket ederek uzaklaşmaya başladığını söyledi. 

İstanbullu profesyonel bir dalgıç olan Kesim, ‘10 yıldır profesyonel olarak dalıyorum fakat daha önce böyle bir şey görmedim’ dedi. Bir ahtapotu böyle görüp sanki şov yapar gibi hareket etmesinin kendisi açısından şaşırtıcı bir deneyim olduğunu söyleyen Kesim, ahtapotun sanki ‘bana bak’, ‘yapabileceğim şeylere bak’ diyerek bir oyuna başlamış gibi göründüğünü söyledi.

Ahtapotları bulmanın genelde zor olduğunu belirten Türk dalgıç, karşılaştığı ahtapotu bir süre sonra yalnız bıraktığını çünkü kendisine mürekkep fışkırtarak bütün bu güzel anı mahvetmesini istemediğini söyledi.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/news/article-3960224/Can-spot-octopus-Sea-creature-nearly-impossible-spot-breaks-cover-flee-shocked-diver.html
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0