Kedilerin Depremi En Az 10 Saniye Önce Hissettiği Anlar (Video)

62
34
11
5
4
Minik dostlarımız kediler, depremleri önceden algılayabilirler mi? Japonya’da yaşanan bir deprem anının bir barınak içindeki güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri, bu sorunun ne kadar mantıklı olduğunu gösteriyor.

18 Haziran’da Japonya’nın Osaka kentinde 6.1 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Japonya’dan gelen deprem haberlerine alışkınız, buna en az bizim kadar Japonlar da alışkın. Peki ya Japonya’daki kediler her şeyin farkında mı?

Bu deprem esnasında ne yazık ki 5 kişi yaşamını yitirdi. Olaylar sırasında bir hayvan barınağındaki kedilerin bulunduğu alanda kaydedilen görüntüler ise bambaşka bir şey gösterdi. Depremden ciddi bir süre öncesinde odadaki kediler hareketlenmeye başlıyorlar.

Barınak içerisindeki kedilerin aynı anda harekete geçtiği görülüyor:

Bazı hayvan türlerinin depremlerden önce tuhaf tavırlar sergilediklerine dair çok sayıda rapor var. Hayvanların depremleri bizden önce hissedip hissetmedikleri konusu düşündüğünüz kadar psişik bir konu değil. Zira yeryüzündeki bütün hareketlenmeleri hissedemiyoruz. Ancak hayvanların biyolojisi bizden farklı. İnsanların algılayamayacağı sismik dalgalanmalar, hayvanlar tarafından rahatlıkla hissedilebiliyor. Yine de Japonya’dan gelen görüntülerin son derece ilginç olduğunu söylemek gerekiyor. 

İlk başta yaşanan son derece ilginç anları tekrar görmekte fayda var:

Japonya’da teknolojinin son ürünü olan erken uyarı sistemleri bulunuyor. Ülkede çok sık gerçekleşen bir doğal afet olan depremler, halkın alıştığı bir durum. Sadece zaman zaman insanların hayatını kaybetmesinin önüne geçilemiyor. Görünüşe göre kediler, bize göre oldukça avantajlılar.

Kaynak : https://www.huffingtonpost.com/entry/cats-flee-earthquake_us_5b46bd20e4b0e7c958f7c5f1
62
34
11
5
4
Emoji İle Tepki Ver
62
34
11
5
4