Kendi Otomobilini Kendisi Yaratan Kişilerin Elinden Çıkmış En Etkileyici 5 Araç

0
0
0
0
0
Üreticilerin tasarımlarını beğenmeyip 'ben daha iyisini yaparım' diyen kişilerin elinden çıkmış 5 sıra dışı görünümlü otomobil.

Bazen otomobiller beklentilerimizi pek fazla karşılamayan tasarıma ya da ergonomikliğe sahip olamayabiliyor. Buna birçoğumuz bir çözüm üretemiyoruz, önümüze ne sunarlarsa içlerinden bir tercihte bulunmak durumunda kalıyoruz. Bazılarımız da ‘başlarım yapacağınız otomobile’ deyip kendi otomobillerini tasarlıyor. İşte o kişilerinden elinden çıkmış en etkileyici 5 arabaya hep birlikte bir bakalım.

Fahrradi Farfalla FFX

Gaz pedalının yerine bisiklet pedalının kullanıldığı bu otomobil, sanatçı Hannes Langeder tarafından Ferrari modellerinden esinlenerek üretildi. İki kişilik olan ve gövdesi üzerine yerleştirilmiş mukavvadan oluşan bu araç, muhtemelen dünyanın en yavaş yarış otomobili.

Tabby

OSVehicle isminde İtalyan bir firma tarafından üretilen ve tüketiciler tarafından monte edilebilen bu elektrikli otomobil, internetten sipariş ediliyor ve birkaç saat içerisinde monte edilebiliyor. Bir nevi açık kaynaklı bir araç olan Tabby, eğer istenirse tüketiciler tarafından geliştirilebiliyor. Şirketin ürettiği en son Tabby modeli olan EVo, şu an 11 bin Euro (ortalama 35 bin TL) civarında satışa sunuluyor.

Filandi Ever S

İtalya’da bir otomobil tamirhanesinin sahibi olan Moreno Filandi, kendisine istediği gibi bir araba alamayınca 4 yıllık bir uğraşın ardından kendi otomobilini üretmiş. Mercedes SL’in ana parçalarını toplayıp kendi otomobilini oluşturan Filandi, gövde tasarımında ise alüminyumu kullanmış.

Cosmorton

1980li yılların bilim kurgu filmi için tasarlanmış gibi görünen bu otomobil, pleksiglass üst bölümü ve 6 silindirli krom motoru ile oldukça ilgi çekici. İngiliz Paul Bacon, bu aracı bahçesindeki hangarda 18 aylık bir çalışma sonrası üretmiş.

Brutus

Kaputunun altında 750 beygirlik bir motoru bulunan Brutus ismindeki bu araç, 1920’lerden kalma bir uçağın motorundan ve 1907 yılında üretilen bir yarış otomobilinin gövdesinin bileşiminden oluşuyor. Brutus, Almanya’nın Sinsheim kentinde bulunan Auto & Technik Museum’daki ekip tarafından üretilmiş.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0