Kendisini Sosyalist, Marx'ı Kapitalist İlan Eden Elon Musk Sosyal Medyayı Karıştırdı

32
6
4
3
0
Kendisini Sosyalist, Marx'ı Kapitalist İlan Eden Elon Musk Sosyal Medyayı Karıştırdı
Son dönemin en popüler isimlerinden olan Musk, projeleriyle olduğu kadar, sosyal medyadaki kimliğiyle de dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor.

SpaceX, Tesla derken Elon Musk, adını en sık duyduğumuz isimlerden biri haline geldi. Oldukça başarılı işlere imza atan Musk'ın adının bu kadar anılmasının sebebi ise aslında sadece projeleri değil. Sosyal medyada sansasyon yaratmayı da seven Musk, en son atttığı bir tweet ile bir sosyalizm eleştirisinde bulundu.

''Kendisini sosyalist ilan eden kişiler genelde sıkıcı, espriden anlamayan ve her nasılsa pahalı okullarda okumuş kişiler. Kader ironiyi seviyor''

Musk'ın bu açıklamasından sonra ise takipçilerinden pek çok soru gelmeye başladı. Bir Youtuber olan Taylor Harris, Musk'a basit bir soru yönelterek olayların enteresan bir şekilde gelişmesine önayak oldu.

''Peki sen kendini spesifik olarak nasıl tanımlıyorsun?''

Zincirin koptuğu yer de Musk'ın bu soruya verdiği cevap oldu. Musk, kendini 'Sosyalist' olarak tanımladı

Sonrasında ise daha ilgi çekici bir açıklama geldi;

''Marx kapitalistti, hatta bununla ilgili bir kitap bile yazdı.''

Tabii ki hepimiz Musk'ın açıklamasının bir tür 'komiklik' denemesi olduğuna inanmak istiyoruz.Sonuçta 'Kapital'i yazdığı için Marx'ı kapitalist ilan etmek, fazlasıyla cahilce ve sığ olurdu. Dolayısıyla kimse bu açıklamayı ciddiye almadı ve eğllenceli yanıtlar gelmeye başladı. Takipçilerinden biri Musk'ın açıklaması üzerine "Walt Disney bir fareydi, hatta bununla ilgili bir çizgi film bile yarattı." şeklinde eğlenceli bir yanıt verdi.

Tüm bu eğlenceli yorumlar arasında, ciddi sorular da geldi;

Bir takipçisi Musk'a, Evrensel Temel Gelir (UBI) ile ilgili bir soru yöneltti. Dünya üzerinde yaşayan her vatandaşın, hayatını idame ettirebilmesi için gelecekte 'karşılıksız asgari ödeme' alması temeline dayanan UBI'ye dair yöneltilen soruya Musk'ın cevabı ise enteresandı.

"Evrensel Temel Gelir, bir gün yapay zeka insanların yaptığı işlerin büyük bir kısmını devraldığında gerekli hale gelecek."

Musk; geleceğe dair öngörüleri, yeni projeleri ve yaptığı açıklamalarla uzunca süre daha hayatımızda yer edecek gibi görünüyor. Yine de umalım ki kapitalizm ve Marx hakkındaki yorumları şakadan ibaret olsun ve Mars'ı hedef almış bir beyin, böyle cahilce bir yorumda bulunmamış olsun.

Kaynak : https://onedio.com/haber/elon-musk-twitter-i-yine-karistirdi-kendisinin-sosyalist-karl-marx-in-ise-kapitalist-oldugunu-soyledi-827562
32
6
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
32
6
4
3
0