Kobra Tarafından Isırılan Aref Ghafouri, Panzehir İçin Mısır'a Gönderildi

117
44
28
21
9
Yaptığı birbirinden ilginç sahne gösterileri ile adından sıkça söz ettiren Aref Ghafouri, gösterilerinde kullandığı kobra cinsi bir yılan tarafından ısırıldı. Geceyi hastanede geçiren Ghafouri, ardından tedavi amacıyla özel bir uçakla Mısır'a gönderildi.

Dün, gerçekleştireceği yeni bir gösteri için hazırlık yapan Aref Ghafouri'yi; kobra cinsi bir yılan, sağ bileğinin üzerinden ısırdı. Kolunu bir bez parçasıyla sıkarak zehrin vücuduna yayılmasını engellemeye çalışan Ghafouri, asistanıyla beraber Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti.

Evinde 40 çeşit yılan besliyor

Yılan ısırma ünitesinde ilk müdahalesi gerçekleştirilen Aref Ghafouri'nin, tahlillerinde yılanın ısırdığı noktada kısmi komplikasyon saptanırken, kobra yılanı panzehirinin Türkiye'de bulunmadığı öğrenildi.

Hastaneye gelen ve Aref'in sağlık durumu hakkında bilgi alan Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile görüşerek, dünyada yalnızca Mısır ve Fransa'da bulunan panzehirin Türkiye'ye getirtilmesi için çalışma başlattı.

En yakın olasılık olarak Mısır görülürken; bakanlığın getirteceği panzehirin Antalya'ya ulaşma süresinin 24 saati geçebileceğini göz önünde bulunduran Ghafouri, tedavi için Mısır'a gönderilmeyi istedi.

Vize alınamadığı için gidemedi

- Aref, ihtimallerin değerlendirilmesi neticesinde tedbir amacıyla yoğun bakım ünitesine alındı. 

- Aref'in yakınlarının girişimleri sonucu, İstanbul'da bulunan bir ambulans uçak sabaha karşı Antalya'ya geldi. Fakat Mısır'ın Türk vatandaşlarına vize uygulaması sebebiyle ambulans uçak havalimanında bekletildi.

- Dışişleri Bakanlığı'nın bütün girişimlerine karşın, Mısır makamlarından vize alınamadı. Bu arada Kahire Büyükelçiliği de, Aref Ghafouri için harekete geçti.

Panzehir bekleniyor

Aref'in sağlık durumuna ilişkin bilgi veren asistanı Yana Vinter, "Tedbir amaçlı olarak hastaneye geldik. Ancak sonra Türkiye'de kobra yılanı panzehiri olmadığını öğrendik. Panzehiri bulmak için bekliyoruz. Aref'in durumu iyi şu an, panzehiri bulunduğu zaman daha da iyi olacak tabii" açıklamasında bulundu.

Hayvanın gayet güzel yaşadığını biliyorum

Ghafouri'nin kobrayı ne kadar süredir beslediğini bilmediğini ifade eden Yana Vinter, "Yılanla ufak bir gösterisi oluyor, fazla bir şey yaptırmıyordu. Zorlayacak veya hayvanı uğraştıracak bir durum yoktu yani. Hayvanın gayet güzel yaşadığını biliyorum" diye konuştu.

Öte yandan, Aref Ghafouri, gösteride kullandığı kobra yılanı ile 3 sene önce çektiği bir fotoğrafı sosyal medya hesabından "Ölümle hiç bu kadar yakın olmadım" notuyla paylaştı.

Uzmanlar ise, bugün içerisinde panzehir iğnesi yapılmaması halinde Aref'in zehirlenerek yaşamını kaybedebileceği uyarısında bulundu.

Vize krizi nihayet aşıldı

Dün geceden bu yana Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bekletilen Ghafouri, Dişişleri Bakanlığı'nın girişimiyle vize sorununun aşılması üzerine havalimanına götürülmek için hazırlandı.

Saat 12.45 sularında bir sağlık ekibi nezaretinde hastaneden çıkarılan Aref, özel ambulans uçağa bindirildi ve uçakta son kontrolleri gerçekleştirildi. Ve doktorların onayının ardından, Aref Ghafouri'nin içinde bulunduğu uçak, saat 13.30'da Mısır'a gitmek üzere havalandı.

Son Dakika: Aref, Mısır'a İndi

Aref Türkiye saati ile 15.30 sularında Kahire'ye indi ve burada yetkililerce karşılandı. Aref'in şu sıralar tam teşekküllü bir hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/201807161034301229-aref-ghafouri-kobra-panzehir/
117
44
28
21
9
Emoji İle Tepki Ver
117
44
28
21
9