Korkunç Bir Yazılım Hatası Yüzünden Pixel 2 ve 2 XL'ın Kamerası Kullanılamıyor

25
11
6
2
2
Az sayıda kullanıcı tarafından bildirilen bir hataya göre bazı Pixel 2 ve Pixel 2 XL modellerinde kamera uygulaması hata vererek kapanıyor. Bu nedenle cihaz kamerası tamamen kullanılamaz hale geliyor.

Akıllı telefon dünyası özellikle amiral gemisi seviyesinde bir çift kamera trendine kapılmış giderken Google, geçtiğimiz yılın sonbahar döneminde tanıttığı tek kameralı Pixel 2 ve Pixel 2 XL ile mükemmel kamera performansı sunmayı başardı.

Bu noktada hepimiz anlamıştık ki kaliteli ve net fotoğraflar elde etmek için donanımı güçlendirmek tek başına yeterli değil; yazılım da donanımı destekleyecek kadar iyi olmak zorunda. Fakat akıllı telefon kameralarıyla çok övünen Google, büyük sorunla karşı karşıya.

Az sayıda Pixel 2 ve Pixel 2 XL kullanıcısı, cihazın kendi kamera uygulamasını açtıklarında ‘fatal camera error’ şeklinde bir hata alıyorlar ve ardından uygulama kapanıyor. Söz konusu hatayı yaşayan kullanıcılar, kamera uygulamasını hiçbir şekilde kullanamıyorlar.

Google, çözüm olarak kullanıcıların kamera uygulamasının ön belleğini temizlemelerini, cihazı yeniden başlatmalarını ve kamerayı yeniden başlatmalarını istedi. Bu çözümün geçerli olmadığı kullanıcıların ise kamera uygulamasını uçak modunda kullanması önerildi.

Hatayı alan çoğu kullanıcı için Google’ın önerileri bir çözüm oluşturmadı. Kamera uygulamasını çalıştırmayı başaramayan kullanıcıların bir kısmı Snapchat gibi üçüncü parti uygulamalara başvurdu. Bazıları için ise üçüncü parti uygulamalar bile çözüm olmadı.

Google, söz konusu hatanın varlığını kabul etti ve üzerinde çalıştığını dile getirdi. Şirketin hatayı alan kullanıcıların cihazlarını değiştirdiğine dair resmi bir açıklaması bulunmuyor. Fakat Google’ın açıklamalarına bakarsak sorun donanımsal değil yazılımsal bir hatadan kaynaklanıyor.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Google-pixel-2-xl-fatal-camera-error-crash-bug-fix_id106602
25
11
6
2
2
Emoji İle Tepki Ver
25
11
6
2
2