Korkunç Gerçek: Facebook Attığımız Her Adımı İzliyor!

71
3
2
1
1
Bildiğiniz üzere son aylarda yaşanan Cambridge Analytica skandalları, tüm sosyal medya platformlarına güvenimizi yerle bir etti. Öyle ki ailemizden bir birey gibi gördüğümüz Facebook, adeta koynumuzda beslediğimiz bir yılanmış.

Facebok, önceleri ufak tefek çalkantılar atlatmış olsa da Cambridge Analytica skandalı sosyal medya platformunu adeta 9.7 şiddetinde deprem gibi yıktı. Sonrasında kendini ve kaybolan güveni toparlamaya çalışan Facebook’dan kötü bir haber daha geldi.

454 sayfalık bir raporda, Cambridge Analytica skandallarına ışık tutacak önemli bilgiler yer alıyor. Kullanıcıların her bir hareketinin izlendiği belirtilen raporda, aklınıza hayalinize gelmeyecek veriler de mevcut. Cihaz bilgisi, pil düzeyi, fare hareketleri, işletim sisteminiz, mobil operatörünüz, uygulama ve dosya adları, cihaz işlemleri, cihaz bağlantıları ve sinyal gücü gibi bilgileriniz zaten kolaylıkla inceleniyor ola dursun, Facebook sizin uygulamayı açtığınızda yanınızdaki cihazları bile takip ediyor.

Bunun gibi daha birçok itirafın bulunduğu raporun detayları ise eminim ki daha birçok şaşırtıcı durumu içeriyordur. Ancak sadece bu bilgiler bile, aslında ne kadar güvensiz bir mecrada zaman harcadığımızın bir kanıtı olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5834371/The-18-things-not-realise-Facebook-knows-YOU.html
71
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
71
3
2
1
1