Legal Olarak Film İzleyip, İndirebileceğiniz 10 İnternet Sitesi

16
5
2
2
1
İllegal video indirmeden veya izlemekten dolayı para cezası alındığı için, sizlere serbestçe film izleyip indirebileceğiniz 10 internet sitesini listeledik.

Film veya dizi izlemeyi seven insanlar olarak gerek altyazılı, gerekse de Türkçe dublaj olarak bunları çeşiti internet siteleri üzerinden izleyebiliyoruz. Tabii işin bizler için tehlikeli olan tarafı, takip ettiğimiz site bunları izinsiz veya telif haklarını çiğneyerek paylaşıyorsa, filmi indirdiğimiz taktirde yüksek miktarlarda para cezasına çarptırılabiliyor olmamız. 

Ancak bu içeriğimizde, işin illegal kısmından ziyade, sizler için legal olan 10 internet sayfasını listeledik. Böylelikle her hangi bir cezaya tabi tutulmadan bu siteler üzerinden film, dizi ve müzikleri hem indirebilir, hem de izleyebilirsiniz. 

1. Crackle

Sony'in bünyesinde yer alan Crackle ile gişe rekorları kırmış en iyi filmeri izleyebilirsiniz.

2. YouTube

YouTube'u hepimiz biliyoruz ve buradan film, dizi ve müzikleri serbest bir şekilde dinleyip, izleyebiliyoruz. Tabii indirme veya paylaşmak telif hakkına sebep olabilir. 

3. Vimeo

Vimeo da tıpkı YouTube gibi bir video paylaşım platformu olduğu için, buradan da aynı şekilde film, dizi ve müzikleri dinleyip, izleyebiliyoruz.

4. SnagFilms

SnagFilms'de toplam 10,000'i aşkın film bulunduğu gibi iOS ve Android uygulamalarını kullanarak da film ve dizileri izleyebilirsiniz. 

5. Top Documentary Films

Bir dokümentasyon sitesi olan bu sayfada, 3 bin'i aşkın film bulunuyor. Ayrıca sitenin 60 dakikanın altında bir film bulundurmadığını da belirtelim.

6. Archive.org

İsminden de anlaşılacağı üzere Archive.org üzerinden en eski filmleri bile izleyebiliyorsunuz.

7. Open Culture

Eğer kitap okumayı seven biriyseniz, bu site üzerinden hem çeşitli yazılar veya makaleler okuyabilir, hem de üzerinde bulunan filmleri izleyebilirsiniz.

8. Big Five Glories

Site üzerinde 1920 ile 1950 arasında HollyWood'a ait altın çağ filmleri bulunuyor. Aynı zamanda 20th Century Fox, RKO Pictures, Paramount Pictures, Warner Bros ve Metro-Goldwyn-Mayer gibi sinema sektörün en iyi fyapmıcıların filmerini de buradan izleyebilirsiniz.

9. Retrovision

Topluma açık amaçlı oluşturulan bu sitede, sinema filmleri ve televizyon programlarını izleyebilirsiniz.

10. Shocker İnternet Drive-in

Haftada bir güncelleme alan bu sayfada, ücretsiz olarak korku filmlerini izleyebilir, dilerseniz de 3 Dolar karşılığında bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Kaynak : http://www.digitaltrends.com/web/where-to-watch-free-movies-online/
16
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
16
5
2
2
1