LG, Akıllı Telefon Alışkanlığımızı Tamamen Değiştirecek Bir Akıllı Kalem Patenti Aldı

9
8
7
3
0
LG, bluetooth kulaklıklara, akıllı saatlere ve daha pek çok akıllı telefon özelliğine ihtiyaç duymayacağımız bir akıllı kalem patenti aldı.

Samsung, yeni amiral gemisi Galaxy Note 9’u 9 Ağustos’ta tanıtacak. Fakat son günlerdeki söylentiler cihazın kendisinden çok akıllı kalemine yoğunlaşmış durumda. Söylentilere göre Samsung’un yeni S-Pen’i gerçek anlamda bir akıllı kalem olacak ve bluetooth bağlantısı sayesinde uzaktan müzik çaları kontrol edebilecek, deklanşör olarak kullanılabilecek ve cihaz kilidini uzaktan açabilecek.

Fakat LG ait olan ve yeni ortaya çıkan ‘akıllı kalem’ patent çizimleri, Güney Koreli şirketin neredeyse akıllı telefon kullanma alışkanlığımızı tamamen değiştirebileceğini gösteriyor. Çizimlere göre LG’nin akıllı kaleminin üzerinde iki farklı ekran olacak. Bu ekranlardan küçük olanı bildirim simgelerini gösterirken, büyük ekran katlanabilir yapıda olacak ve ihtiyaç halinde kalemin içinden çıkarılacak.

LG’nin akıllı kalemi, S-Pen’e kıyasla çok daha marifetli olacak. Üzerinde pek çok farklı sensör bulunan akıllı kalem, tüm el hareketlerimizi takip edebilecek. Böylece bir kağıda yazdığımız notlar bile el yazısı olarak akıllı telefona kaydedilecek. Üstelik söz konusu akıllı kalem kablosuz kulaklıklara olan ihtiyacı da ortadan kaldıracak. Çünkü hoparlör üzerinde telefon görüşmeleri gerçekleştirebileceğimiz bir mikrofon ve ahize bulunacak.

‘Böyle bir akıllı kalem gerçekten üretilebilir mi?’, ‘Böyle bir akıllı kalemin fiyatı ne kadar olur?’ gibi sorular aklımızı kurcalarken Samsung, gelecek ay tanıtacağı S-Pen ile stylus’ların dokunmatik destekli kalemlerden fazlası olmasını sağlayacak ilk adımı atmış olacak. Tüketicilerin yeni S-Pen’e olan ilgisine bağlı olarak üreticilerin akıllı kalem teknolojisine yönelmesi muhtemel.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/LG-smart-pen-stylus-patent_id106371
9
8
7
3
0
Emoji İle Tepki Ver
9
8
7
3
0