LG Uplus, Akıllı Ev Projeleri Geliştirmeye Başladı

7
2
0
0
0
Akıllı ev sistemleri, teknolojide yaşanan gelişmelerle birlikte hız kazanmaya başladı ve LG Uplus'ta bu alandaki yerini sağlamlaştırmaya çalışıyor.

LG Uplus, akıllı ev teknolojilerine yönelik yeni bir ortaklık kurdu. Bu ortaklık ile şirket, IoT@home uygulaması ile evleri akıllı hale getirmeyi hedefliyor. Güney Koreli şirket, akıllı ev teknolojilerine yönelik çalışmalarına hız vermişti. Son olarak Wooshin Construction isimli bir inşaat firması ile anlaşma yapan LG Uplus, akıllı ev platformu uygulaması sayılarını artırarak sektörde büyük bir yer elde etmeyi hedefliyor.

İlk olarak 1664 daire ile başlayacak olan proje ile LG Uplus, IoT platformunu evler için kullanılır hale getirecek. Daire sakinleri, IoT@home uygulamasını kullanarak, yaşadıkları alanı pek çok yönden kontrol edebilme şansına sahip olacak. Isıtma, ışık seviyesi ve gaz denetimi gibi durumlar için uzaktan kontrol seçeneği de olacak olan uygulamada, robot temizleyiciler ve hava temizleyicileri gibi ayrı olarak satın alınan IoT cihazlarını kontrol etmek de mümkün olacak.

Akıllı evler aynı zamanda, kullanıcının yokluğunda enerji tasarrufu da yapabilecek. Evde kimse yokken ışıkları kapatan ve ısıyı düşüren sistemler, hem güvenliği sağlayacak hem de tasarruf edilmesine yardımcı olacak.

Akıllı evlerin gelecekte oldukça yaygın olacağı tahmin ediliyor ve insanların yerine pek çok işi halledebilen akıllı sistemlerin varlığı da sürekli olarak artıyor. LG Uplus'da mantıklı bir alanda gelişme kaydediyor ve şimdiye kadar 80 inşaat firması ile anlaşma yapmış durumda.

Kaynak : https://www.zdnet.com/article/lg-uplus-to-deploy-home-iot-to-wooshin-apartments/
7
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
0
0
0