Londra'da Faaliyetlerine Son Verilen Uber, Lisans Alabilmek İçin Mahkemeye Çıkıyor

7
3
3
2
0
Ülkemizde de oldukça sevilmesine rağmen alınan bir kararla birlikte faaliyetlerine son verilen özel taksi hizmeti Uber, Londra’da benzer bir durumu yaşamak üzere.

Daha önce İngiltere’de taksiciler tarafından düzenlenen çeşitli eylemlerle protesto edilen Uber, geçtiğimiz Eylül ayında iş yapma ruhsatını kaybetmişti. Londra’nın ulaşımdan sorumlu birimi TFL tarafından lisansı iptal edilen Uber için yaklaşımı ve iş yapma yöntemlerinin aykırı olduğu, kamunun güvenliğini tehlikeye attığı, sorumluluktan uzak kaldığı ve usullere aykırı davrandığı gibi sebepler öne sürülerek ruhsatının yenilenmeyeceği açıklanmıştı. Fakat şirketin CEO’su Dara Khosrowshahi, mahkemeyi bu kararından vazgeçirmek ve yeniden Londra yollarına çıkmak için elinden geleni yapıyor.

Uber’in temsilcileri ve şirket avukatları, Londra'daki Westminster Sulh Ceza Mahkemesi'ne Uber’in ruhsatının iptali ile ilgili bir itiraz başvurusunda bulunmuşlardı. Pazartesi günü başlayacak olan ve üç gün sürmesi beklenen duruşmaya hazırlanan yetkililer için lisansın geri alınıp alınmayacağı ise henüz bir muamma.

Eylül ayında açıklanan bu kararla beraber TFL tarafından, bir operatör lisansına sahip olmak için “Uygun olan ve olmayan” durumlar başlığı altında 21 sayfalık bir açıklama metni yayınlanmıştı. Özellikle Uber firmasının yolcuların güvenliği konusunda yeteri kadar ehemmiyetli olmadığı ve sürücülerini gözden geçirme şeklinin yanlış olduğu belirtilmişti.

Bazı kaynaklardan gelen haberlere göre Uber, Eylül ayından bu yana İngiltere ve bazı Avrupa ülkelerinde köklü değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda Amazon’un eski bir yöneticisi ile irtibata geçen firma, Laurel Powers-Freeling, Acromas Susan Hooper ve girişimci Roger Parry gibi isimlerle çalışacak.

Konu hakkında Business Insider tarafından yapılan bir haberde, Londra’da taksicilik lisansı alabilmek için çeşitli katı kanunlar bulunduğu belirtiliyor. Şirketlere ait taksilerden birinin bu kanunlardan herhangi birini ihlal etmesi durumunda, şirketin lisansı tehlikeye girebiliyor. Yine gelen bazı iddialara göre Uber için diğer firmalara verilen 5 yıllık işletme lisansının aksine, 18 aylık bir lisans verilmesi ve sık sık denetleme yapılması gündemde. Pazartesi günü görülmesi beklenen dava da bakalım nasıl bir sonuç çıkacak.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/uber-london-licence-fight-kicks-off-2018-6?utm_source=feedly&utm_medium=referral
7
3
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
3
2
0