Malum İnternet Sorununa Çözüm Sunan PC İçin En İyi 5 VPN Hizmeti

13
4
3
1
1
Dün akşam 01:00 saatinden itibaren net bir tabirle fişi çekilen internet için bağlantınızı sağlamlaştıracak 5 VPN hizmetinden bahsediyoruz

Hepinizin fark ettiği gibi dün gece Fenerbahçe’nin Manchester United karşısındaki galibiyetine sevinemeden internet bağlantılarında sorun ile karşılaştık. İlk önce Facebook, Twitter ve YouTube’a erişemediğimiz ortamda, saat 02:00 civarında ise bu furyaya WhatsApp’ın da dahil olması ile “Ya abi hiç kullanmıyorum, hep artıyor” dediğimiz SMS hizmetini bol bol kullanmak durumunda kaldık.

Türk Telekom tarafında ortaya çıkan toplu internet kesimi ile TT kullanıcıları gerek mobil ve gerekse evden internet konusunda bağlantılarını bir süre alamadılar ve bu sorun en azından (sosyal medyanın hala felç olması dışında) düzeldi. Son saatlerde ise Skype’ta da benzer bağlantı sorunu göze çarptığını da belirtelim.

Eğer mobil internet üzerinden sosyal medyaya erişmek istiyorsanız yukarıdaki listemize göz atarak VPN hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Özellikle Opera VPN hizmeti ücretsiz olması ile tercih edebileceğiniz bir seçenek.

Ancak bilgisayarlarda sorun yaşıyorsanız hangi hizmetleri kullanmanız gerekli? İşte 5 önerimizi başlıklara tıklayarak ilgili sitesinden indirebilirsiniz;

1- Opera

Evet, yanlış duymadınız. VPN hizmeti değil, bir tarayıcı öneriyoruz. Hem Windows, hem Mac hem de Linux desteği sunan Opera’yı bilgisayarınıza indirip Tercihler > Gizlilik ve Güvenlik yönergesinden VPN hizmetini açmanız halinde Opera üzerinden ücretsiz ve sınırsız bir VPN hizmetine sahip oluyorsunuz.

Tek dezavantajının diğer programları etkilememesi olan Opera’nın VPN özelliği ile en azından işinizi, dersinizi ve sosyal medyada takılmanızı rahatlıkla bu tarayıcı üzerinden yapabilirsiniz.

2- Hola VPN

Opera tarayıcıdan sonra her yerde kullanmak isteyebileceğiniz bir VPN hizmeti olan Hola, Windows, Mac, Xbox, PlayStation ve Apple TV gibi geniş bir kitleye hizmet vererek ön plana çıkıyor. Bunu da ücretsiz olarak yapan Hola’yı Opera tarayıcı kullanmak istemiyorsanız tercih edebilirsiniz.

3- CyberGhost

Hem ücretli hem ücretsiz versiyona sahip olan CyberGhost da Windows, Mac ve Linux desteği sağlayan bir yapıda. Ayrı bir program olarak kullanılan CyberGhost’u da bu noktada tercih edebilirsiniz.

4- Tor Browser

Tamamıyla gizlilik özelliği ile birçok kişinin favorisi olan Tor, aynı zamanda deep web dünyasına girişte tercih edilen muhteşem bir tarayıcı. Amacınız VPN ve gizlilik ise ilk tercih etmeniz gereken tarayıcı bu olabilir.

5- ZenMate

Bir klasik haline gelen ZenMate, Windows ve Mac uyumu, ayrıca Google Chrome, Mozilla Firefox ve Opera için de eklenti desteği sunuyor. Hatta Türkiye’de en çok tercih edilen hizmetin bu olduğunu söyleyebiliriz.

13
4
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
13
4
3
1
1