Marka Güvenilirlik Araştırmasında En Güvenilir Şirketler Belli Oldu

42
14
3
3
3
Business Insider firması tarafından yayınlanan yeni bir araştırmaya göre insanlar Facebook’a güvenip güvenmemek konusunda ciddi bir kitlesel kutuplaşma içerisindeler. Yani bir grup Facebook’un oldukça güvenilir olduğu konusunda kesin kararlıyken, öteki grup Facebook’u kesinlikle güvenli bulmuyor.

Son zamanlara damgasını vuran ve Mark Zuckenberg’in dinlenmesiyle devam eden Cambridge Analytica Skandalı’ndan sonra insanların güven konusunda ciddi endişeler taşıdığı bir gerçek. Aylarca tartışılan bu olayın ardından yapılan anketlerde, Facebook’un Microsoft, Google, YouTube ve eBay’e nazaran daha az güvenilir olduğu ortaya çıktı. Fakat Instagram, bu konuda Facebook’u bile sollamış durumda.

Araştırma şirketi Survata’nın CEO’su Chris Kelly, Facebook ve Instagram konusunda olumsuz düşünen insanların olumlu düşünenlerden daha fazla olduğunu dile getirdi. Facebook ise söz konusu skandal olaydan sonra daha şeffaf olduğunu göstermek amacıyla birçok hamle yaptı fakat insanlar halen bu konuda ciddi şekilde görüş ayrılığına düşmüş durumda.

Business Insider tarafından yayınlanan Survata araştırması, Nisan ve Mayıs aylarında 2.600’den fazla insanın katılımıyla gerçekleşirken, katılımcılara en çok güvendikleri markalara 5, en az güvendikleri markalara ise 1 puan vermeleri istendi. Onlarca farklı şirketin yer aldığı ankette oldukça ilginç bir sıralama elde edildi. Araştırma sonuçlarına göre Facebook’un Instagram’dan daha tanındık olduğu belirtilirken, araştırma şirketinin CEO’su Kelly tarafından, Facebook’a olan güvensizliğin WhatsApp uygulamasını çok fazla etkilemediği belirtiliyor. CEO’ya göre WhatsApp, yalnızca ABD’de değil dünya genelinde kullanılan en popüler sohbet uygulaması olarak ön planda görünmeyi sürdürüyor.

Chris Kelly, kendisine Amazon’un neden bu kadar iyi sıralamaya sahip olduğu sorusuna, “Amazon, deneyimlerini geliştirmek için her ne kadar kişisel verileri kullansa da sahip olduğu müşteri hizmetleri kalitesi nedeniyle kullanıcılar tarafından iyi not aldı” dedi. Araştırma sonucu elde edilen güvenilir şirketler sıralaması ise aşağıdaki gibi.

  1. Amazon (En Güvenilir)
  2. PayPal
  3. Microsoft
  4. Apple
  5. IBM
  6. Yahoo
  7. Google
  8. Youtube
  9. eBay
  10. Pandora
  11. Facebook
  12. LinkedIn
  13. Spotify
  14. AOL
  15. Instagram (En Az Güvenilir)

Amazon’un bu denli güvenilir olmasının ana sebepleri arasında elbette kendi ürünü olan Amazon Web Services hizmeti yatıyor. Dünyanın en hızlı büyüyen bulut depolama servisi olarak görülen AWS, rakipleri olan Microsoft Azure, Google Cloud Platform ve Bluemix gibi markalardan çok daha iyi güvenlik unsurlarına sahip. Son olarak yapılan bu anket araştırma sonuçlarının listede bulunan tüm şirketlere mail yoluyla bildirildiğini ekleyelim.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/people-wildly-polarized-facebook-trust-2018-6?utm_source=feedly&utm_medium=referral
42
14
3
3
3
Emoji İle Tepki Ver
42
14
3
3
3