McDonald's'ın En Popüler Ürünlerinden Birinde Yaptığı Dahiyane Değişiklik

90
15
8
6
6
Dünyanın en büyük fast food zincirlerinden birisi olmayı başarsanız bile bazen itibarınız her şeyden üstündür. Özellikle insanlar sizin onları bilerek şişmanlattığınızı düşünmeye başladıklarında küçük değişiklikler büyük farklar yaratabilir.

Bazen ne kadar yemek yedikleri konusunda endişeye kapılabilen insanlar, bazen de fast food ürünlerini fazla yedikleri için sağlıklarından endişe duyarlar. Aynı insanlar, fast food zincirlerindeki yiyecekleri tüketmenin isteğe bağlı bir durum olduğunu göz ardı ettikçe, firmalar bu konuda kötü bir algıya sahip olurlar. Kısaca insanlar, fast food zincirlerinin tüm insanlığı obez yaptığını düşünseler de gidip oralarda yemek yerler. Söz konusu firmaların gittikçe büyümelerinin başka bir açıklaması olamaz. 

Görünüşe göre fast food zincirlerinin bu etkisi, popüler kültürde kendisine yer etmiş durumda. McDonald’s ise insanların aşırı miktarda yemek yemek konusunda kendi iradelerinden sorumlu olmalarına rağmen bu süreci kolaylaştırdığını fark etti. Bu nedenle insanların olumsuz algılarını yıkabilmek adına en popüler ürünlerinden birinde küçülmeye gitti.

McFlurry ürününde boyut ve gramaj azaltma yoluna giden firmanın bunu yapma nedeni, daha çok kar elde etmek değildi. Ana gösterge, bir fast food zincirinin insanların yemek yeme tercihleri hakkındaki sorumlulukları üzerine almış olması. 

Firma konuyla ilgili açıklamayı Twitter üzerinden yaptı:

McFlurry artık çok daha küçük boyutuyla satılacak bir dondurma olacak ve şimdilik sadece İngiltere’de satışa sunulacak. Firmanın söz konusu algının yoğun olduğu pazarları önceliğine alarak, bu stratejiyi bütün pazarlarında yapmasını bekliyoruz. 

McDonald’s elbette işin sadece algı tarafına yatırım yapıp ürünü her yerde satışa sunmadan, insanların sağlığını düşündüğüne dair metin altı mesajlarını yayabilir. Sonuçta her şey yemek değil dostlar.

Kaynak : https://www.inc.com/chris-matyszczyk/mcdonalds-is-making-one-of-its-most-popular-menu-items-much-smaller-heres-why-this-is-genius.html
90
15
8
6
6
Emoji İle Tepki Ver
90
15
8
6
6