Microsoft Malta'daki Okullara ve Kiliselere WiFi Altyapısı Kuruyor!

1
0
0
0
0
Microsoft Malta'daki Okullara ve Kiliselere WiFi Altyapısı Kuruyor!
Malta Eğitim Bakanlığıyla Birlikte Yürütülecek 3 Yıllık Proje ile Okullara ve Kiliselere Kablosuz İnternet Erişimi Sağlanacak.

Microsoft en büyük tüketici odaklı teknoloji firmalarından biri olsa da aynı zamanda toplumlara hizmet sunma konusunda da geri kalmıyor. Microsoft’un Skype iletişim ekibi, okullardaki ve 36 kilisedeki alt yapıyı geliştirmek üzere Malta’da.

Firma, Malta'daki kablosuz internet alt yapısının tesisiyle Malta Eğitim Bakanlığı’na kalifiye elemanlar yetiştirme konusunda yardımcı olmayı amaçlıyor. Üç yıl sürecek olan proje yine Microsoft tarafından yürütülecek ve bu üç yılın sonunda Malta Eğitim Bakanlığı ile projenin devamına dair tekrar bir araya gelinecek.

Her ne kadar internet artık modern dünyanın olmazsa olmaz gereksinimlerinden biri halini almış olsa da, dünya nüfusunun yarısından fazlası internetin sağladığı imkânlarla henüz tanışabilmiş değil. Birçok batı ülkesinde internet erişimi yaygın ve hatta ücretsizken, gelişmekte olan diğer ülkelerde özellikle altyapı sorunlarından dolayı internet erişimi ya büyük şehirlerle kısıtlı ya da çok pahalı durumda. Bu ülkelerdeki bir başka sorun ise dil sorunu. Web sayfalarının büyük çoğunluğunun İngilizce olması, bu dilin konuşulmadığı ülkeler adına bir başka engel anlamını taşıyor.

Ne olursa olsun,  bugünün dünyasında internetin nasıl bir imkân olduğu yadsınamaz bir gerçek. İşte burada Microsoft ve benzeri büyük teknoloji firmalarının yardımı hiç de yabana atılamayacak bir öneme sahip.

Kaynak : https://mspoweruser.com/microsoft-helps-deliver-wifi-schools-churches-malta/
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0