Microsoft'tan Güvenlik Konusunda Şüphe Duymamanızı Sağlayacak 5 Özellik

23
6
5
3
1
Microsoft, dünyanın en çok kullanılan işletim sistemini senelerdir başarılı bir şekilde geliştiriyor ve artan alternatiflere rağmen en güvenilirler arasında ilk sırada yer alıyor.

Microsoft, 43 sene önce kurulduğu günden beri, teknoloji sektörünün lider şirketi konumunda. Tüm dünyada bilgisayarlar kullanıcıların %88,4'ü Microsoft'un işletim sistemi olan Windows'u kullanıyor ve artık 2018 senesinde bilgisayar kullanım oranlarını düşünürsek, bu çok sayıda bilgisayarda Windows'un kurulu olduğu anlamına geliyor. 

Ancak Microsoft zaman zaman güvenlik konusunda yeterince başarılı olmadığı konusunda eleştirilere maruz kalıyor. Özellikle macOS'un ve bazı alternatif işletim sistemlerinin güvenlik konusundaki iddialı tavırları beraberinde bu iddiayı getirmiş olsa da aslında bu çok da doğru bir yorum değil çünkü Microsoft her konuda sürekli olarak kendini geliştiriyor ve aynı zamanda güvenlik için alternatif önlemler de alıyor. Bu listemizde de Microsoft'a güvenmekten vazgeçmemenizi sağlayacak bazı özellikleri derledik.

Windows Defender

Windows'un ilk sürümleri, yerleşik antivirüs programına sahip olmadığı için tehditlere açıktı ve bu durum tepkiyle karşılanıyordu. Ancak Microsoft, bu konuda önlem alarak önce ücretsiz bir antivirüs programı yayınladı ve sonrasında da Microsoft Security Essentials adındaki bu programı doğrudan sisteme entegre ederek tam koruma sağladı. Her ne kadar geçmişten gelen bir tedirginlik olsa da Windows, koruma konusunda son derece başarılı ve bu yargının değişme vakti çoktan geldi.

Windows Hello

Microsoft, oturum açma güvenliğini sağlamak ve hesaplarda gizlilik ihlallerini önleyebilmek için Windows 10 ile birlikte Windows Hello özelliğini kullanıma sundu. Bu özellik ile birlikte parola kullanmaya gerek kalmadan yüz tanıma yöntemiyle oturum açmak mümkün. Aynı şekilde parmak iziyle de giriş yapmak mümkün. Bu sayede hesapların güvenliğinin en iyi şekilde sağlanması amaçlanıyor ve son derece başarılı olduğunu söylemek de mümkün.

Makine Öğrenimi ve Sosyal Mühendislik

Sosyal mühendislik, en basit anlamıyla kişileri özel bilgilerini paylaşmaya ikna ederek hassas bilgilerin elde edilmesine dayalı bir yöntem. Bankanızdan geldiğini düşündüğünüz, tüm detaylarıyla bankanızı ustalıkla taklit etmiş bir mail, sizden kritik bilgileri almaya yetecektir. Ancak Winows Defender ile korunan bilgisayarlar, artık bu tür saldırıların önüne geçiyor ve bunu da makine öğrenimi ile yapıyor. Bu kötü amaçlı maillerin ve kötü amaçlı yazılımların eski sürümleri üzerinden çalışmalar yapılarak Windows Defender geliştirildi ve bu durumun da önüne geçilmiş oldu.

Dijital Suçlar Birimi

Microsoft'un güvenlik ile ilgili tek adımı bireysel olarak cihazlar üzerinden koruma sağlamak değil. Aynı zamanda dijital suçları önlemek ve araştırmak için çalışan devasa bir ekibi var. 30 ülkeden katılımcıların olduğu avukat, araştırmacı, veri bilimcisi, mühendis, analist ve iş uzmanı tarafından yürütülen bu çalışmalar sayesinde üç ana dijital suç ile ciddi bir mücadele veriliyor; kötü amaçlı yazılım, kimlik avı ve çocuk istismarı görüntüleri. Microsoft'un bu alanlarda özellikle yapay zeka sayesinde pek çok sorun çözdüğü biliniyor. Özellikle çocuk istismarı görüntülerinin bulunup temizlenmesi konusunda tüm teknoloji devlerinin şu an aktif olarak kullandığı PhotoDNA'yı da Microsoft geliştirdi.

Microsoft Edge Güvenliği

Internet Explorer'ın tarayıcılar arasında geride kalmasından sonra Microsoft, yeni tarayıcısı olarak Microsoft Edge'yi geliştirdi. Microsoft Edge'in en büyük iddialarından bir tanesi de Explorer'ın güvenlik sorunlarının artık yaşanmayacak olması. Windows'un çözülen güvenlik sorunlarıyla birlikte tarayıcı da artık aynı şekilde korunaklı. Windows Hello ile de entegre çalışan bu tarayıcı artık güvenlik açıklarından arınmış durumda.

Kaynak : https://www.makeuseof.com/tag/reasons-trust-microsoft-security/
23
6
5
3
1
Emoji İle Tepki Ver
23
6
5
3
1