Microsoft'un Yeni Oyun Konsolu Project Scorpio'nun Fiyatı Ne Kadar Olacak?

2
1
0
0
0
Microsoft'un merakla beklenen yeni oyun konsolu sektöre damgasını vurmaya geliyor. Peki fiyat konusunda Project Scorpio'dan beklentimiz ne?

Oyun konsolu savaşında Xbox One ile sağlam satış rakamlarına ulaşsa da en büyük rakibi Sony PlayStation 4'e karşı ipleri bir türlü eline alamayan ve bir adım geride kalan Microsoft, yeni oyun konsolu Project Scorpio ile zirvenin tek sahibi olmak istiyor.

E3 2016 etkinliği zamanında duyurulan ve o zamandan beri beklentilerin oldukça büyük olduğu Project Scorpio konusunda henüz resmi bir şeyler bilemiyoruz. Sektörde dolaşan özellikler de olası özellikler olmaktan ileri gidemiyor. Ancak Xbox'ın patronu Phil Spencer, yeni oyun konsolunun fiyatına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Spencer kesin bir fiyat vermiş değil ancak Project Scorpio için ''birinci sınıf bir ürün olacak'' açıklamasında bulunmuş bu da ucuz bir şey beklememiz anlamına geliyor. Spencer, açıklamalarında Scorpio'nun fiyatı ''konusunda oyun konsolları sektöründe daha önceden duyulmamış seviyede bir rakama sahip olmayacak'' ifadesini de yer vermiş. İşte bu ifade de bizim tahmini bir fiyat oluşturmamızı sağlıyor.

Oyun konsollarının tarihine bir göz atacak olursak, şimdiye kadar piyasaya en yüksek fiyat ile giriş yapmış olan konsol PlayStation 3 olarak karşımıza çıkmakta. PlayStation 3, 2007 yılında satışa sunulduğunda etiketinde 600 dolar yazmaktaydı.

Bunu göz önüne alarak Spencer'ın açıklamalarından yola çıkarsak Project Scorpio'nun en fazla 600 dolar fiyata sahip olacağını söyleyebiliriz. Diğer yeni nesil konsollara bakacak olursak; PS4 Pro'nun fiyatı 400 dolar, Xbox One S'in ise 300 dolar. 

Yani Project Scorpio diğer konsollara göre daha yüksek fiyatla gelecek. Orası kesin. Ancak ''Microsoft'un şimdiye kadar ürettiği en güçlü oyun konsolu'' olarak lanse edilen Scorpio, eğer beklenilen özellikler ile gelirse o paraya -belki- değebilir.

2
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
0
0
0