Microsoft, Yapay Zeka İle Kanseri Crackleyecek!

1
0
0
0
0
Bilgisayarda olan sorunları crackleyerek çözebildiğimiz teknoloji çağında Microsoft önemli bir hamle ile yapay zekayı kullanarak kanseri cracklemek istiyor.

Crack olayı her ne kadar aklımıza orijinal oyunların para vermeden oynanabilir hale getirilmesini çağrıştırsa da aslında bilgisayar konusunda virüslerin ya da sorunların da çözülmesi şeklindeki terim olarak da kullanılır.

Şimdiye kadar yapay zeka konusunda önemli çalışmalar yapan Microsoft ise, bilgisayarda uyguladığımız cracklemeyi ise kanser üzerinde deneyerek insanoğlunun günümüzdeki en büyük hastalık belası olan kanseri yenmeye çalışacak. “Kanser tıpkı bir bilgisayar virüsü gibidir, yani kodlaması cracklenerek sorundan kurtulabiliriz” şeklinde iddialı bir açıklama dahi yapan Microsoft, IBM’in daha önce bahsettiğimiz yapay zekası Watson gibi çalışan bir sistem geliştiriyor.

Böylece hastanın hem hastalığını hem de tedavi yöntemini şimdiye kadar bulunan tüm tıbbi verilere dayanarak dakikalar içerisinde söyleyebilecek olan bu sistem, aynı zamanda kanserin yapısına karşı çözüm de üretmeye çalışacak. Yani tıbbın tüm verileri ışığında kanser için olası çözümler üretebilecek olan bu yapay zeka, belki de Microsoft’un cracklemek olarak tabir ettiği çözümü insanoğluna armağan edebilir.

Buradan hareketle yapay zeka dediğimiz olayın sadece robotların insanlar gibi davranabilmesinin yanında birçok sektörde bu denli yararlı çalışmalara yol açacağını da net bir şekilde anlıyoruz.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0