Milli Savunma Sanayinde Türkiye'ye Dev Ortak: Rolls Royce

2
0
0
0
0
Milli Savunma Sanayinde Türkiye'ye Dev Ortak: Rolls Royce
Dünya devi Rolls Royce'un CEO'su Warren East, Türkiye'ye milli silah üretimi ile ilgili ortaklık konusunda görüşmeler yapmak için geldi.

Özellikle son yıllarda geliştirilen teknolojilerle birlikte ülkemiz milli savunma sanayinde çok önemli adımlar atıyor. Bu adımlardan bir tanesi ise Rolls Royce ile milli silah üretimi konusunda yapılacak olan ortaklık oldu.

Geçtiğimiz günlerde Ankara'ya resmi ziyaret gerçekleştiren Rolls Royce CEO'su Warren East, ülkemizdeki üst düzey isimlerle görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerin sonucunda Rolls Royce'un Türkiye'ye savunma sanayi için ciddi bir yatırım yapacağı belirtildi ve milli savaş jeti konusunda yerli bir üreticinin Rolls Royce ortaklığıyla milli savaş jetimizi üreteceğine yönelik bir anlaşmanın imazalanabileceği söylendi.

Aynı zamanda İngiliz Rolls Royce şirketinin planları arasında Türkiye'ye bir AR-GE merkezi kurarak çeşitli araştırma ve geliştirme çalışmalarını Türkiye'de yürütmenin ve motor gibi bazı önemli bileşenleri de ülkemizde üretmenin de olduğu belirtiliyor. Ancak bu yönde net bir açıklama henüz yapılmadı.

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0