Motorola, Moto E5 Play Modelini Android Go'ya Uyarlayarak Yeniden Satışa Sunuyor

4
4
1
1
0
Motorola, Android Go'yu kullanarak düşük özelliklere sahip yüksek performanslı bütçe dostu akıllı telefon modellerine yöneliyor.

Lenovo tarafından satın alınan Motorola, 2018 yılında henüz istenilen başarı grafiğini yakalayabilmiş değil. Daha önce ortaya çıkan Motorola Moto E5 ve Motorola Moto G6 aileleriyle beraber yaklaşık altı adet alt model üreten şirket, Google’ın Android Go’su ile E5 modelinde bazı güncellemelere gitti. Diğer Motorola modellerinden hangilerinin Android Go sürümüne geçeceği hakkında herhangi bir bilgi ise henüz bulunmuyor. 

Bilindiği gibi Android Go, biraz daha düşük yeterliliklere sahip akıllı telefon modelleri için yüksek performans alınmak üzere tasarlanmış bir işletim sistemi. Moto E5 Play Android Go ise Motorola tarafından satışa sunulacak olan yeni akıllı telefon modeli olarak ön planda. Elbette Moto E5 Play ile E5 Play Android Go arasında yalnızca yazılımsal değil fiziksel bazı farklılıklarda bulunuyor. Örneğin E5 Play modelinde 5.2” büyüklüğünde HD bir ekran bulunurken 16:9 ekran boy oranı göze çarpıyordu. Moto E5 Play Android Go sürümünde ise 18:9 en boy oranına ve 5.3” boyutunda bir görüntü paneline yer verilmiş.

Motorola, Moto E5 Play Go sürümünün hangi özelliklere sahip olduğu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı fakat hatırlayacak olursanız standart modelde 2GB RAM bulunuyordu. Bu açıdan Go modelinin 1GB RAM’e sahip olduğu düşünülüyor. Tasarım ve kamera özellikler açısından ise iki cihaz arasında herhangi bir fark olacağı öngörülmüyor. Buna göre 8MP ve 5MP değerindeki kameraların yanı sıra arka kısımda yer alan parmak izi okuyucusu da aynı şekilde kullanılmaya devam edilecek.

Motorola’nın açıklamasına göre yeni Moto E5 Play'in fiyatı bazı Avrupa bölgelerinde değişiklik gösterebilir fakat şu anda Avrupa ve Latin Amerika pazarlarındaki satış rakamı 109€ olarak belirlenmiş durumda.

Kaynak : https://www.theandroidsoul.com/moto-e5-play-gets-an-android-go-edition-for-europe-and-latin-america/
4
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
4
4
1
1
0