Müzik Yapmak İsteyenler İçin En İyi 3 Ücretsiz Yazılım

40
16
11
7
3
Müzik prodüksiyonlarıyla uğraşmayı seviyorsanız, çoğunlukla ücreti abartılı olan yazılımlardan muzdarip olabilirsiniz. Sizler için en iyi ücretsiz 3 alternatifi derledik.

Bilgisayarında müzik yapmak isteyenler zaten FL Studio, Cubase ve Logic gibi bu işin yıllardır üstadı olan programlara aşinadırlar. Buna karşın bu programlara para ödemek istemiyorsanız, ücretsiz alternatifler arasında kaybolabilirsiniz.

Sizler için hemen indirerek ücretsiz bir biçimde kullanabileceğiniz en iyi 3 müzik prodüksiyon programını derledik. Programları indirmek için tek yapmanız gereken başlıklarına tıklayarak resmi sitelerine ulaşmak.

1. Tracktaion 6

Aslında Tracktiton 6'ya ücretsiz dememiz biraz kendisine hakaret oluyor. Nitekim geçtiğimiz aylarda şirketin verdiği karar öncesinde, bu yazılıma sahip olmanız için 60 dolar ödemeniz gerekiyordu. Alanının en başarılı yazılımlarından olan T6'nın en güzel özelliği, bütün çalışma alanını tek bir deck üzerine oturtmuş olması. Böylece pencereler arasında kaybolma sorunu da ortadan kalkıyor. Yazılımın henüz bir Mac desteği bulunmuyor. 

2. BandLab Cakewalk

Eski adıyla Cakewalk SONAR olarak bilinen bu yazılım da ücretsiz olmasıyla şaşırtanlardan. Hem arayüzü hem de özellikleriyle profesyonellere pek hitap etmiyor. Buna karşın müzik yapmak için bir yerlerden başlamak istiyorsanız, BandLab Cakewalk en doğru adres. Şu an için tek dezavantajı, maalesef sadece Windows 10'da çalışması diyebiliriz. 

3. Klevgrand SyndtSphere

Listemizin en nev-i şahsına münhasır programını sona sakladık. Stockholm merkezli müzik şirketi Klevgrand tarafından geliştirilen bu ilginç program, müzik programlarından aşina olduğunuz klasik arayüzü tamamen bir kenara bırakıyor. Programda kullanmak istediğiniz sesleri seçmek için farklı opsiyonlar arasındaki imleci bir sesten, bir diğer sese sürükleyerek ayarlıyorsunuz. Oldukça yaratıcı ve keyifli bir çözüm sunan program MacOS ve Windows'un yanı sıra iOS kullanıcıları için de ücretsiz.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/the-best-free-desktop-apps-for-music-making
40
16
11
7
3
Emoji İle Tepki Ver
40
16
11
7
3