NASA’nın Mars’a Giden İlk İnsan Olması İçin Seçtiği, Yolu İzmir’den de Geçen 17 Yaşındaki Genç

48
13
12
8
6
NASA’nın Mars’a Giden İlk İnsan Olması İçin Seçtiği, Yolu İzmir’den de Geçen 17 Yaşındaki Genç
17 yaşındaki Alyssa Carson, henüz çok genç yaşında olmasına rağmen eğitimli bir astronot. Bu cesur gencin önümüzdeki yıllarda Mars’a giden ilk insan olması bekleniyor. Üstelik Carson’un yolu bir zamanlar İzmir’den de geçmiş.

Kızıl Gezegen Mars için düzenlenecek insanlı seferlere artık sayılı zamanlar kaldı. Teknolojik olarak gereken donanımı ürettiğini düşünen uzmanlar, bir yandan da Mars’a gidecek insanlara tecrübeler kazandırıyorlar.

Kanadalı olmasına rağmen uzaya çıktığında artık bir Dünyalı olarak anılacak 17 yaşındaki Alyssa Carson, 32 yaşına geldiğinde yani takvimler 2033 yılını gösterdiğinde Mars’a yolculuk yapacak. Carson, Kızıl Gezegen’e vardığında fen deneyleri yapacak, yiyecekler yetiştirecek. 2 ila 3 yıl süreyle Mars’ta kalması beklenen Carson, bu süre zarfında gezegendeki yaşam belirtilerini arayacak.

()

Son 3 yıldır bu macera için hazırlanan Carson, “Odamda kocaman bir Mars haritası vardı, Mars’la ilgili çizgi filmler izliyordum, sonra bir teleskop aldık” diyor. Alyssa çocuk yaşlarında NASA’ya bağlı uzay kamplarına gitmeye başlamış. 12 yaşındayken NASA’nın Alabama, Quebec ve İzmir’de bulunan kamplarına aynı dönemde katılan tek kişi olmuş. Yani bu engin yolculuğunda İzmir de bir durak olmuş Carson için. 

()

Carson 18 yaşına girene kara resmi olarak astronot olamasa da çalışmalarına son sürat devam ediyor. Alyssa, dünyanın her yerinde, mikro yerçekimi ve sualtı eğitimi gibi büyüleyici konuları deneyimlemeye çalışıyor. Ayrıca 36 yaşına kadar yeryüzüne dönmeyeceği için de aile kurmayacağını söylüyor.

Kaynak : https://www.unilad.co.uk/science/nasa-is-preparing-a-17-year-old-girl-to-become-first-human-to-reach-mars/
48
13
12
8
6
Emoji İle Tepki Ver
48
13
12
8
6